Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tipy na nejhezčí svatební fotky v Praze: Kde vyniknou šaty a kam musíte brzy ráno?

/
  • Nejehzčí svatební fotografie vznikají v okolí Hradu, u Lennonovy zdi nebo třeba u Apolináře.
    10. března 2017 ● 05:25

    Chystáte svatbu a chcete vzpomínkové fotografie s historickou Prahou? Máme pro vás šest tipů, kam se v bílé róbě vydat, aby byly pohádkové. Pokud budete chtít na známé destinace jako třeba Karlův most, musíte si přivstat.

  • 1.

    Orloj na Staroměstském náměstí

    I jedinečný orloj je oblíbenou destinací k svatebnímu focení.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Jezdí za ním davy lidí, v každou celou hodinu kolem něj rozhodně neprojdete – řeč je o jedinečném orloji na Staroměstském náměstí.


    „Orloj je klasickou památkou, kterou chce každý vidět. Fotky u něj si přejí především cizinci, kteří se pak v zahraničí mohou chlubit,“ vysvětlila svatební fotografka Daniela.

    Historické Staroměstské náměstí nabízí plno zajímavých koutů ke svatebním fotkám.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Smutnou zprávou je ale to, že orloj čeká od jara letošního roku rekonstrukce, a proto bude tato lokalita na nějaký ten měsíc z možných míst pro svatební focení bohužel vyloučena.

  • 2.

    Karlův most

    Kdo by nechtěl mít svatební fotografie na Karlově mostě?
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Nejkrásnější most v Praze, který zná snad každý. Většina lidí si ho ale nevybaví jinak než s masou lidí, která tu denně proudí. Jak tedy vyfotit romantické fotografie, na kterých budete pouze vy?

     

    „Pokud mě někdo požádá o fotky na Karlově mostě, první, co mu řeknu, je to, že bude muset opravdu brzy vstát. S líčením a přípravou to pro novomanžele vychází třeba na třetí hodinu ráno. Většinou jim to nevadí, místo má v tu dobu atmosféru a nejsou tam žádní lidé,“ popsala fotografka.

    Kdo by nechtěl mít svatební fotografie na Karlově mostě?
    Autor: Daniela Lišková

    Hlavně zahraniční svatebčané jsou z mostu, a to i ve tři ráno, nadšení. „Pro snímky udělají opravdu všechno, a tak jim nevadí jednou vstát. Hodně fotografů využívá Karlův most v brzkých ranních hodinách. Když jsem tu poprvé fotila, sama jsem se divila, kolik jich tu čekalo na východ slunce,“ dodala.

  • 3.

    Okolí Pražského hradu

    Výhled od výchozí brány Pražského hradu vypadá opravdu krásně.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Na Pražském hradě vznikají také romantické fotky, a to především díky rozlehlému výhledu na celou Prahu. „Nejhezčí je pohled od výchozí brány Pražského hradu, přes den tam dokonce lidi lezou na hradby a fotí. Divím se, že nespadnou dolů,“ uvedla Daniela.

    Krásný výhled můžete zachytit na fotkách ze Zámeckých schodů.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Jiný výhled zase nabízejí zámecké schody, které vypadají na snímcích netradičně. Pro obě destinace v okolí Pražského hradu ale platí stejné pravidlo jako pro Karlův most – a to brzké vstávání. Přes den byste na fotkách nebyli sami, ale ještě s dalšími desítkami turistů.

  • 4.

    Zeď Johna Lennona

    Zeď Johna Lennona je i oblíbeným místem pro svatební fotografie cizinců.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Každý zahraniční pár, který jsem fotila v Praze, chtěl mít fotku u této zdi. Cizinci si místo velice oblíbili, neboť vzdává hold světově známému členovi skupiny Beatles a je symbolem lásky a míru. Já osobně jsem z focení u zdi také nadšená, protože mohu říci, že je velmi fotogenická. Plusem je i to, že na jejím barevném pozadí navíc krásně vyniknou bílé šaty nevěsty,“ vysvětlila Daniela, která se specializuje na fotografování svateb, a to především cizinců.

     

    Pokud zrovna neholdujete klasickým pražským památkám, jako je Karlův most či Pražský hrad, vydejte se k barevné Lennonově zdi na Malé Straně.

  • 5.

    Katedrála sv. Víta

    Gotická katedrála svatého Víta skýtá úžasnou romantiku.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    Velkolepou gotickou katedrálu zná také každý, a to i se skupinkami turistů, kterým zrovna průvodce vykládá historii dané stavby. Svatební fotografie u celosvětově známé stavby také vyniknou a cizinci si je rádi vystaví do rámečku.


    „U katedrály chce fotit taky každý, ale chodí tam opravdu velké davy, a to i ráno. Dá se však najít skulinka mezi zájezdy zahraničních obdivovatelů, kteří právě míří na prohlídku,“ sdělila Blesk.cz pražská fotografka.

     

    Obecně musí být fotograf rychlý a pohotový, aby na fotkách nebyli i další lidé. „Ráno jsou často problém popeláři v oranžových vestách a uklízeči s vysavačem,“ dodala Daniela.

  • 6.

    Porodnice U Apolináře

    Nemocnice u Apolináře, krásná cihlová stavba, která připomíná anglickou architekturu.
    Autor: svatebnifotoprovas.cz

    „Na Apolináři se mi líbí hlavně zajímavá architektura, která připomíná dům z pohádky. Výhodou také je, že místo není moc známé, a tak je při focení většinou klid,“ vysvětlila Daniela. Svatební fotografie u Apolináře tak volí hlavně pro Čechy, jelikož cizinci ocení spíš ty klasické památky.

     

    „Když jsem fotila pár u Apolináře, vypadali jsme jako podivná skupinka. Já s fotoaparátem a žebříkem, který jsem nesla v podpaží, protože si ženich nechtěl ušpinit oblek při šplhání na zídku. Trochu jsem měla obavy z ostrahy, aby nás nevyhodila, když museli novomanželé vylézt nahoru. Po třech záběrech přišla paní z ostrahy, která chtěla, aby slezli. Vtipné bylo, že ne kvůli poničení majetku, ale kvůli bezpečnosti,“ řekla s úsměvem fotografka.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy