Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejobávanější albánský vrah pronikl do Británie: Provozuje myčku aut

Fotografie
 (Autor: internal)
13. února 2017
16:02

Doma v Albánii je hledaný za vraždu, kterou spáchal s nožem v ruce obzvláště brutálním způsobem. Z Velké Británie ho již jednou vyhostili, ale Selami Cokaj (43) našel cestu zpět. Britská pohraniční stráž ho nezadržela a vpustila ho zpět do své vlastní země, kde nyní vrah provozuje myčku aut.

Selami Cokaj spáchal v Albánii v roce 1994 brutální vraždu nožem, za kterou byl právem odsouzen na 20 let vězení. Justici ve své domovině však unikl a usídlil se ve Velké Británii. Jeden z nejhledanějších mužů podle Interpolu byl ale objeven, dopaden a v roce 2009 z ostrovního království vyhoštěn.

Jenže i když mu byl návrat do Británie zapovězen, Cokaj se do ní opět dostal. Pohraniční stráž ho nezadržela a v klidu ho do země vpustila. Usvědčený vrah nyní provozuje prosperující myčku aut v Oadby. Společně se svou rodinou žije v nedalekém domku. Ročně si vydělá kolem 1,2 milionu korun.

Strach z postihu evidentně nemá, jelikož vystupuje pod svým pravým jménem. Při práci se ho podařilo zastihnout deníku The Sun. Ten se dotázal poslance Philipa Daviese, jak je to možné, že v zemi pracuje. „Je vskutku mimořádné, že se tento muž vůbec dostal zpátky do Velké Británie. Dokazuje to, jak jsou naše pohraniční kontroly slabé,“ prohlásil Davies.

Měl být zadržen pohraniční stráží, když přijel do země. Fakt, že nebyl, ukazuje možná na to, že přijel nelegálně a potají,“ dodal Davies. Úřady nyní mají dostatek informací o tom, kde se nachází. Sebrat by ho proto měly co nejdříve. Doma v Albánii již za mříže znovu nepůjde, jelikož uplynula již příliš dlouhá doba a čin byl promlčen.

jir-ka ( 13. února 2017 17:29 )

Demokracie je slepá . A oni ví moc dobře , že na ně nemohou . V demokratickém zřízení si mohou dělat co chtějí . To spíše domorodci budou trestáni za projev nesouhlasu .

jir-ka ( 13. února 2017 17:25 )

Určitě slušný není . Pouze jenom využil nedostatečné hraniční kontroly . A tvářit se může jako lidumil . A kdyby došlo na věc , tak bude zabíjet zase. Nikdy jsem neslyšel , že by vězení člověka jeho ražení napravilo . Spíše naopak .

vosavopruz ( 13. února 2017 17:13 )

zasloužil by kulku do hlavy nebo aspon doživotí.Jsi snad na straně toho brutálního vraha,který nebyl potrestán?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání