Patrasová se s Hercíkovou, autorkou desítek knížek a scénářů včetně Pěti holek na krku, přátelila dlouhá léta.

„Dokonce když jsme byli s Felixem v New Yorku za mojí tetou, strávili jsme s ní řadu dní a nezapomenutelných večeří. Tam vznikla její myšlenka napsat pro mě filmovou pohádkovou roli. A dokonce napsala úžasný scénář Sněhové královny,“ vzpomíná Patrasová. Záhy se rozjela jednání s rakouskými a německými produkcemi, které měly o scénář zájem.

„Jenže pak se stala ta hrozná věc. Mám pocit, že byla nemocná, a takhle to řešila,“ smutní Dáda po kamarádce. Policie skutečně potvrdila, že Hercíková 27. ledna 2007 spáchala sebevraždu oběšením a své motivy vysvětila v dopise na rozloučenou. Jen den po ní si pak sáhl na život také skladatel Karel Svoboda (†68)…

Z filmu tenkrát pochopitelně sešlo, až o řadu let později vzniklo úspěšné dvojalbum, které se dlouho drželo v hitparádách. A nedávno vzniklo i muzikálové zpracování Sněhové královny, kde má Patrasová samozřejmě titulní roli. „Ivě vděčím za hodně,“ dodává Patrasová.

Za svou spisovatelskou kariéru Hercíková napsala na třicet knížek. Nejznámější jsou Pět holek na krku, Lékař duší a zvířat, Tři v háji.

VŠE O DAGMAR PATRASOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
25 fotografií