Na Radlické došlo k havárii vozidla. Ve voze cestovaly čtyři osoby, z toho tři utrpěly zranění, jedno smrtelné,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že řidič z místa nehody utekl a policii se přihlásil po pěti hodinách.

Muže (22), jenž nakonec zemřel, se nejdříve snažili zachránit lidé, kteří nehodu viděli. „Těžce zraněného spolujezdce se nejdříve podle pokynů dispečerky záchranné služby pokoušeli oživit svědci,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Později v resuscitaci pokračovali záchranáři, po půlhodinové snaze ale musel lékař konstatovat smrt.

Ženu (19) a muže (22), kteří také cestovali v autě, odvezli zdravotníci na traumatologii motolské nemocnice.

„Okolnosti případu nyní řeší policisté z oddělení dopravních nehod, uvedl Hulan. Prověřují mimo jiné, jakou rychlostí auto před havárií jelo.

Nejčastěji při nehodách umírají chodci

V Praze loni při dopravních nehodách zemřelo 21 lidí, což bylo o čtyři méně než v roce 2015. Nejčastěji přitom umírali chodci, kterých přišlo o život 12.

Zatímco počet nehod byl v hlavním městě minulý rok nejvyšší ze všech českých regionů, počet lidí, kteří zemřeli, byl kromě Libereckého a Karlovarského kraje nejnižší. Policie to vysvětluje tím, že v metropoli je hodně silnic a křižovatek, a řidiči tak nemají tolik příležitostí jezdit rychle.

Podívejte se na fotky z místa nehody:

Fotogalerie
21 fotografií