Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Kevin Costner ve své nové knize přijímá do Cechu objevitelů

Fotografie
V Cechu objevitelů jeho členové, dobrodruzi, hledají klíč k tajemstvím ukrytým v pohořích, pouštích, na dně moře a hluboko v polárním ledu. Objevují záhady, které leží za hranicemi známého světa.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
13. ledna 2017
16:25

Kevin Costner (61) už byl leccos. Osobní strážce plný citu, smělý tanečník s vlky, obránce vodního světa… Teď je i spisovatelem, který láká k poznání Cechu objevitelů na stránkách skvělé knihy.

V první řadě upoutá výtvarným zpracováním a svojí velikostí. První díl Cechu objevitelů je knihou, jaká se na pultech dlouho neobjevila. Spojuje v sobě několik žánrů, drama, fantasy, komiks, napětí... A je vybroušená do detailu. Čtenář má skutečně pocit, že v rukou drží dávno ztracené zápisky nějakého dobrodruha. Zažloutlé stránky knize propůjčují nádech starých časů, ilustrace působí dobově. A to je teprve začátek!

Čím nás chce vydavatel nalákat? Pánský klub ze starého světa je vlastně jen zástěrkou tajemné organizace: Cechu objevitelů. Jeho členové, dobrodruzi, hledají klíč k tajemstvím ukrytým v pohořích, pouštích, na dně moře a hluboko v polárním ledu. Cílem Cechu dobrodruhů je objevit záhady, které leží za hranicemi známého světa.

Video  V Cechu objevitelů jeho členové, dobrodruzi, hledají klíč k tajemstvím ukrytým v pohořích, pouštích, na dně moře a hluboko v polárním ledu. Objevují záhady, které leží za hranicemi známého světa.  - Omega, INT
Video se připravuje ...

První kniha v sérii „Cech objevitelů“, Cesta do Shambhaly se odehrává během první světové války, kdy západní civilizace stojí na pokraji katastrofy, a vypráví o výpravě za zlatým městem z buddhistických mýtů. Toto pátrání zavede naše hrdiny z Cechu k severnímu pólu i do mongolských pouští, do asijských podzemních kanálů i hluboko do nitra Himálají, než toto bájné město konečně vydá svá tajemství, a cesta, která obepnula celou planetu, dospěje ke svému ohromujícímu závěru.

Video  V Cechu objevitelů jeho členové, dobrodruzi, hledají klíč k tajemstvím ukrytým v pohořích, pouštích, na dně moře a hluboko v polárním ledu. Objevují záhady, které leží za hranicemi známého světa.  - Omega, INT
Video se připravuje ...

Nezvyklá kombinace komiksu a prózy dodává příběhu originalitu, čtenáře však především těší, že se stává součástí příběhu, když se autoři obracejí přímo na něj. Reálné obrysy dobrodružství pak dodává přesný popis událostí i míst, kde se odehrávají, včetně zeměpisných souřadnic a dat. Co se samotného děje týká, hlavně zpočátku se čtenář může cítit zmateně, ale přistoupí-li na styl vyprávění, čeká ho odměna v podobě humorných i napínavých okamžiků. Kniha má své mouchy (a co ne?), ale klady převažují. Užijí si ji čtenáři i výtvarní nadšenci. Kéž by všem knihám bylo věnováno takové úsilí.

3210631:full:true:true

Překvapivým bonusem je autorská účast hereckého barda Kevina Costnera. Idolem se stal ještě před Tancem s vlky (1990, sedm Oscarů), definitivně však svou pozici jednoho z nejoblíbenějších herců Hollywoodu obhájil v roce 1992, kdy produkoval a hrál titulní mužskou roli ve filmu Osobní strážce po boku Whitney Houston (†48). S touto knihou objevíte nejen nový báječný svět, ale i hercovu netušenou polohu.

Hodnocení: 90 %

Kevin Costner, Jon Baird

Cech objevitelů I., Cesta do Shambhaly

Vydavatel: Omega, 2016

Počet stran: 784

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi