Jorga Kotrbová žije poklidný život na venkově a o pozornost médií už nestojí. „Nezlobte se, já se k ničemu vyjadřovat nebudu. Ani k rodině, ani k sobě, ani ke Zlatovlásce. Já už jsem osoba neveřejná, žádná herečka, jen ženská, která chce ještě žít a užít si života bez cizích očí. V přírodě a se zvířaty,“ vyjadřuje se Kotrbová v nové knize Princezny českého filmu a také ty televizní.

Jorga už jako malá měla velmi ráda zvířata, a tak není divu, že se chtěla stát veterinářkou, nakonec se však rozhodla pro hereckou dráhu. Kromě divadla, filmu a televize se věnovala ještě dabingu. Divákům se poprvé vryla do paměti rolí v komedii Utrpení mladého Boháčka. „To byla moc pěkná holka. Když jsem točil Boháčka, vymínil jsem si, že takovou blbost budu hrát jen s pořádnejma herečkama. Režisér Franta Filip mi povídá: Máš tam Zázvorkovou a mladý holky, Rázlovou a Kotrbovou. Tak to jsem si dal líbit. Rázlová byla slušná, protože byl tatínek komunistickej ministr. A Kotrbová hezká, skromná. Jo, ta se mi líbila,“ cituje Aha! slova hlavního hrdiny filmu Pavla Landovského (†78).

Zlatovláska má tři děti. Z prvního vztahu má dceru Tamaru. Další dvě děti, Václava a Julii, má s bývalým manželem Zdeňkem Žákem. „V manželství s Jorgou jsem udělal hodně chyb a je pravda, že v tom současném se jim automaticky vyhýbám. S dětmi ale vycházím dobře, když mají potřebu vidět taťku, zavolají a sejdeme se.“ A co byl v jejich vztahu největší kámen úrazu? „Byl jsem hlava rodiny, ona chtěla být taky hlava rodiny. Nešlo to dohromady,“ vysvětluje Žák. Kotrbová nyní žije se svou dcerou Julií v Ludvíkově pod Smrkem a užívá si koní, přírody a čerstvého vzduchu.

Fotogalerie
7 fotografií