Velký návrat! Tereza Pergnerová byla jednou z nejslavnějších moderátorek Česka. V televizi nebylo pořadu, který by nemoderovala. Ty časy jsou však pryč a z Terezy se stala matka na plný úvazek.  Teď však slaví návrat, který ale může mít krátkého trvání...

Ještě v srpnu se Tereza nechala slyšet, že raději bude uklízet záchody než moderovat pořad, který nemá smysl. Teď ji však uvidíme na Nově v reality show Akce nový domov a tento pořad určitě smysl má! Pomáhá totiž lidem zlepšit život.

Video
Video se připravuje ...

Pergnerová se vrací: Mění osudy lidem v nouzi! Tolik emocí jste neviděli! TV Nova

„Cítím, že tohle je přesně ten typ pořadu, který je pro mě,“ řekla Tereza Pergnerová ke své nové roli průvodkyně neobvyklou reality show. „Pomůžeme lidem, kteří jsou v nouzi. Sama budu v terénu zjišťovat, jak žijí. Už teď mohu říci, že někdy jde o opravdu otřesné podmínky,“ řekla Tereza pro Blesk TV Mánii. „Chceme prostě dát rodinám šanci žít lépe, chceme jim dát naději,“ dodala.

Terezin tým vybrané rodině kompletně předělá byt tak, aby jí vyhovoval, byl funkční a ulehčil jí práci. Tvůrci museli ze stovek přihlášek vybrat ty rodiny, které pomoc nejvíce potřebovaly. V prvním díle Tereza a její tým pomůže devětašedesátiletému Zdeňku Sporerovi, který je dědečkem dvou malých kluků – třináctiletého Daniela a jedenáctiletého Dominika. Oba chlapce už deset let vychovává sám v malém panelovém bytě v Mostě. Zdeněk Sporer se snaží dát svým vnukům vše, co potřebují, ale na bydlení už mu nezbývají peníze, tudíž žijí v naprosto nevyhovujících podmínkách.

Tři dny před Štědrým dnem Tereza vstoupí do života těžce zkoušené matce a babičce Květě Cínové (59) z Hradce Králové, která se přes těžkou nemoc nevzdala a statečně bojuje s osudem. Vychovala osm dětí, ale uprostřed práce a starostí ji zradilo zdraví. Mozková mrtvice ji na čas vyřadila ze života a připravila o paměť, řeč a hlavně o to nejcennější, o mateřský cit. S těžkým osudem se však rozhodla bojovat a kromě svých dvou dětí, Tomáše (19) a Pamely (17), v malém panelovém bytě 2+1 vychovává ještě své tři vnučky Sabrinu (14), Valerii (17) a Viktorii (4). S pěti dětmi jí nezbývají peníze na zlepšení bydlení. To se pokusí se svým týmem během týdne změnit Tereza.

Pořad má za cíl motivovat lidi, aby nepropadali beznaději, a chce jim ukázat, že i v těch nejtěžších životních chvílích je cesty ven. Tereza se do Akce nový domov snaží zapojit i sousedy rodin, protože i jejich drobná pomoc a pochopení dokážou potěšit.

Ultimátum pro Terezu

Jak už bylo naznačeno na začátku článku, Terezin televizní comeback může mít velmi krátké trvání. Zatím jsou totiž připraveny dva díly nové reality show a o tom, zda bude dále pokračovat, prý rozhodne zájem diváků. Pro ty měla být zajímavá nejen osoba Terezy Pergnerové a životní příběhy lidí, kterým se štáb snaží pomáhat, ale i vysílací čas. Pořad totiž bude vysílán na Nově ve středu od 20:20 hod., když nahradí Výměnu manželek.

Fotogalerie
25 fotografií