Objevovala se na obrazovce od 60. let minulého století, ale osud jí nedopřál prožít delší život v době, kdy by naplno mohla uplatnit svůj talent. A tak kromě diváků-pamětníků na „krásnou dívku“ vzpomínají jen její nejbližší přátelé.

K nim patřil i zpěvák Laďa Kerndl: „Dáša byla nádherná ženská. Seznámili jsme se v nočním klubu hotelu Internacional, kde jsem zpíval. Jí se hrozně líbily moje písničky. Dokonce mi napsala nádherný text na mé první album. Jmenoval se Jsi můj zázrak lásky, kterou jsem už vzdal.“ 

Zatímco z obrazovky znal její tvář každý, z filmů si ji vybaví málokdo. Hrála sice v Lásce nebeské režiséra Schulhoffa, v detektivce Přísně tajné premiéry od Martina Friče či v seriálu Klapzubova jedenáctka. Byly to ale role, které neměly ani jméno: sekretářka, žena na výstavě, hlasatelka.

Tu si ostatně střihla i ve svém posledním televizním filmu, Štědrý večer paní Hůlové režiséra Igora Chauna. Snímek z roku 1991 se stal jejím posledním. V té době se už čas krásné hlasatelce neúprosně krátil. „Onemocněla rakovinou ledvin. Když jí jednu odoperovali, rakovina zasáhla i tu druhou a Dáša zemřela,“ prozradil o smutném roce 1992 Laďa Kerndl.

Fotogalerie
4 fotografie