„V období prvního manželství jsem se tím hudebně posunul, dnes vím, že jsem to dělat musel, abych uspěl. Na druhou stranu mám doteď výčitky svědomí, že jsem byl tak málo k dispozici,“ zamyslel se slovenský zpěvák Miro Žbirka, který si svůj úspěch vybral na úkor rodiny.

„Ale já chtěl fanaticky skládat, a jen tak vznikly moje nejslavnější písničky. A kdyby mi dal dnes někdo vybrat, bude to stejné. Moje rodinná situace vycházela z toho, že jsem do ní vletěl jako dvacetiletý a neuvědomoval si, o co jde,“ přiznal zpěvák pro rozhovor v časopise Téma.

Když se začal rozpadat Žbirkův vztah s jeho první ženou Helgou, jejich dcera Denisa na tom nebylo o nic moc lépe. S tátou totiž trávila velmi málo času. „S Denisou jsem trávil málo času, s tím, co jsem později věnoval Lindě a Davidovi (dětem z druhého manželství – pozn. red.), se to nedá srovnat. Neměl jsem k ní ale jiný vztah, jen jsem jednoduše nebyl doma. V 80. letech bylo třeba vydělat na nájemné, nediskutovalo se tedy, že musím odjet. To byla moje práce, takhle jsem živil rodinu. Bydlel jsem po hotelech a to celé moje první manželství také poznamenalo,“ dodal Miro, který je už dlouho šťastný po boku druhé manželky Kateřiny. 

Fotogalerie
15 fotografií