Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Poslanec přejel otce (†72) hokejového trenéra: Svědek tvrdí, že vše bylo jinak!

Autor: lm - 
27. září 2016
15:21

Vše mohlo být úplně jinak! Slovenský poslanec Daniel Lipšic (43), který autem srazil a zabil důchodce Emila Kalábera (†72), po nehodě tvrdil, že chodce neviděl a nemohl srážce zabránit. Jenže nyní se ozval svědek, jehož poznatky mohou celý případ zvrátit.

K nehodě došlo minulý týden v pondělí. Poslanec Národní rady SR Daniel Lipšic srazil večer v Bratislavě muže u přechodu přes silnici. Chodec skončil v bezvědomí v nemocnici, kde svým zraněním podlehl. Později vyšlo najevo, že zesnulým je Emil Kaláber (†72), otec hokejového trenéra Róberta (46). 

Lipšic po nehodě tvrdil, že jel kolem padesátky a muže v černém neviděl, takže nehodě nemohl zabránit. Policii a serveru Pluska.sk se ale přihlásil svědek, který tvrdí, že vše bylo jinak. „Jeli jsme čtyřicítkou a on mě předjel, myslím si, že mohl jet kolem 60, možná i 70. Nechci přehánět, ale 60 určitě,“ popsal situaci Tomáš H., který seděl jako spolujezdec v autě, které jelo vedle Lipšice v druhém pruhu.

Tomáš tvrdí, že on chodce viděl. „Bylo to špatně viditelné, ale já jsem ho viděl. Šel v tmavém, i když tam je lampa, tak kolem jsou stromy, které světlo té lampy zakrývají,“ sdělil s tím, že ale chodce viděl „jasně na přechodu pro chodce“. Lipšic prý ale nijak nezareagoval. „Nebrzdil ani sekundu, to jsem byl v šoku,“ dodal svědek.

Tomáš H. byl jedním ze svědků, kteří po nehodě zavolali záchranku. Když viděli, že u zraněného jsou lidi, pokračovali v jízdě.

Lipšic se v návaznosti na nehodu rozhodl ve čtvrtek vzdát poslaneckého mandátu. Případem se nadále zabývá policie.

abaron ( 28. září 2016 10:53 )

pred prechodom pre chodcov sa dáva väčšinou noha dole z plynu a nie opačne a okrem toho sú tam dve zastávky električky tak pozornosť treba zvýšiť na 1000 % do toho pána by napálil aj keby mal nacvičené reflexy na ručnú brzdu !

vochomurka ( 27. září 2016 19:32 )

odol ( 27. září 2016 15:57 )

Češi majú takú jednu zvláštnu prúpovídku:Všechno bylo jinak!! Lipšic bol bývalý minister vnútra,teraz je v opozícii a bol dosť ostrý voči terajšiemu ministrovi vnútra,ktorý ,,nevie vysvetlit,, ako sa mu na účte zjavilo 360 000 €,hoci to potvrdil aj bankový úradník- ktorého jediného za to poj@bali a vyrazili s banky.Trošku tieto nové drísty získavajú črty Mečiarovských metód s tajnou službou pri únose prezidentovho syna.Paradoxom je,že sídlo tajnej služby je odtiaľ cca 100 metrov od miesta nehody. Chodec išiel ,,namrd@ný,,Rumom a obaja sa stretli v nesprávny čas na nesprávnom mieste!!

vlamore ( 27. září 2016 15:43 )

Jediný svědek a on ujede? On zavolal záchranku a z auta ani nevylezl,že jsou tam lidi?Divný článek i svědek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání