V neděli večer přijala hlídka městské policie z Prahy 14 oznámení, že agresivní muž táhne ženu do stanice metra Hloubětín. Strážníci tedy ihned vyjeli na místo a prozkoumali vstup do metra i nejbližší okolí. U pobočky České pošty pak ale zaslechli hlasitý křik. Všimli si muže, u kterého postával šestiletý plačící chlapec. Kousek od nich se mezitím snažila žena schovat do blízkého křoví.

Městská policie chtěla ihned od muže i ženy předložit průkazy totožnosti. Ani jeden u sebe své doklady neměl, proto hlídce oznámili osobní údaje pouze ústně.

Video
Video se připravuje ...

Dispečer přijal oznámení o tom, že se opilý muž v Hloubětíně hádá s opilou ženou a u sebe mají malé plačící dítě. Městská policie hlavního města Prahy

Dodali, že nedošlo k žádnému fyzickému napadení, ale pouze se jednalo o slovní rozepři. Žena neměla žádné viditelné zranění.

Muž i žena nadýchali skoro dvě promile

Jelikož strážníci z obou při komunikaci silně cítili alkohol, provedli orientační dechovou zkoušku. Poté naměřili třiadvacetileté ženě téměř dvě promile alkoholu a pětadvacetiletému muži 1,5 promile,“ uvedla tisková mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Navíc po celou dobu vyšetřování šestiletý chlapec, který stál poblíž opilé dvojice, plakal a stěžoval si, že je mu zima. Hlídka se proto spojila se sociální pracovnicí, která jim doporučila chlapce předat střízlivému rodinnému příslušníkovi.

Následně si tedy chlapce převzala sestra jeho matky. Celým případem se nyní zabývají pracovníci sociálně-právní ochrany dětí.