Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Připravte své nohy na léto: Domácí pedikúra v šesti snadných krocích

  • ...
    21. června 2023 | 06:00

    Nohy by měly být ženskou chloubou, a vaši péči si proto rozhodně zaslouží! Domácí pedikúra je snazší, než se zdá. Odměnou vám budou nejen sexy hebká chodidla, ale zároveň si během péče i příjemně odpočinete. Olejová koupel, jemné obrušování, vyživující masáž i zábavné lakování se tak stanou vaším oblíbeným beauty rituálem.

    Kdy jindy připravit své nohy na nošení sandálků než právě nyní? Svěřit se můžete do rukou profesionálů, ale co si takhle udělat například s kamarádkou beauty den a pedikúru si provést v pohodlí domova? Poradíme vám, jak ji dělat správně!

  • Po kotníky ve vodě

    Horká koupel kůži na nohou připraví a změkčí. Do vody přidejte pár kapek esenciálního oleje, ponořte nohy a užívejte si ten příjemný relax. Asi po patnácti minutách nohy osušte. S obrušováním začněte u nejtvrdších pat a postupujte dál podle potřeby. Použít můžete klasickou pemzu. Pokud se rozhodnete pro účinný elektrický pilník, pak předchozí koupel vynechte.

    VIDEO: Domácí pedikúra krok za krokem: Připravte nohy na léto...

    Video se připravuje ...
    Domácí pedikúra krok za krokem: Připravte nohy na léto • VIDEO: Adam Balažovič

  • Zbavte se odumřelé kůže

    Vezměte si k ruce pemzu a pusťte se do důkladného obrušování kůže. Zaměřte se speciálně na paty a spodní strany prstů, což jsou nejvíce namáhané části chodidel. Broušení vás nikdy nesmí bolet, proto ho provádějte velmi jemně, ať si neublížíte. Na závěr ještě použijte speciální peeling na nohy (poslouží i tělový) pro dokonale hladkou pokožku.

  • Dokonalé nehty

    ..
    Autor: shutterstock.com

    Nejprve důkladně odstraňte starý lak a pak nehty zkraťte a zapilujte. Nůžky nebo kleštičky by měly být kvalitní a dostatečně ostré. Nejvhodnější pilník je papírový, je totiž šetrnější než skleněný, a rozhodně lepší než kovový. Nehty upravujte do rovna, jedině tak vám nebudou bolestivě zarůstat. A samozřejmě nezapomeňte také na odstranění nehtových kůžiček stejně jako u nehtů na rukou.

  • Výživa se neztratí

    Autor: Profimedia.cz

    Než se vrhnete na lakování, věnujte ještě trochu času výživě. Chodidla promažte speciálními změkčujícími krémy a relaxujte během masáže akupunkturních bodů. Příjemně se uvolníte a vaše nohy budou hebké a krásné. 

  • Jak na lak?

    Pod barevný lak naneste nejdříve podkladový lak, který nehty ochrání před zežloutnutím a zároveň na nich barevný odstín déle vydrží. Pak se vrhněte na samotné lakování. Nosí se výrazné neonové barvy i červená a růžová klasika, vedle nešlápnete ani mikro francouzskou manikúrou. Barevnou vrstvu nakonec zafixujte bezbarvým lakem.

  • Noční péče

    Vyzkoušejte skvělou noční kúru. Naneste na chodidla hustou vrstvu vyživujícího krému a natáhněte si bavlněné nebo vlněné ponožky. Pak jděte spát a ráno se můžete těšit na super hebká chodidla.

    Velký výběr přípravků pro péči o nohy najdete za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.