Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Srážka vlaků na Jindřichohradecku: Mezi zraněnými jsou děti

Autor: ČTK ljš - 
30. srpna 2016
10:33

Při čelní srážce dvou vlaků provozovaných Jindřichohradeckými místními drahami dnes ráno na Pelhřimovsku utrpělo devět lidí lehké zranění. Jsou mezi nimi tři děti a také oba strojvedoucí a jeden průvodčí. Záchranáři je převezli do pelhřimovské nemocnice. ČTK to sdělila policejní mluvčí Monika Pátková. Dechové zkoušky na alkohol byly u obou strojvedoucích negativní.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala je pravděpodobnou příčinou nehody selhání člověka. Doprava byla na trati obnovena v 15:45. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a veškeré okolnosti události dále prověřují," uvedla Pátková. Podle Drápala je vyšetřování zatím na začátku, ale s největší pravděpodobností jeden ze strojvůdců nedodržel předpisy a nevyčkal na křižování obou vlaků.

Policistům byla nehoda oznámena v 07:36. Vlaky se srazily na úzkokolejné železniční trati mezi Jindřichovým Hradcem a Obrataní poblíž Chvalkova na Pelhřimovsku. „Na místě jsme ošetřili sedm lidí, z toho tři děti. Všichni byli s lehkými zraněními převezeni do pelhřimovské nemocnice,“ řekla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Podle Martina Drápala z Drážní inspekce vlaky při srážce nevykolejily. Škoda na obou soupravách se předběžně odhaduje na 800 000 korun.

sores ( 30. srpna 2016 11:27 )

Lidská nedbalost je děsivá, není den aby nebouralo auto, vlak, autobus atd. Lidi by měli mít pouze koňské povozy jako dříve a na silnicích by byl klid a ne smrt, hlavně čistý vzduch a bezpečno. Moderní doba přináší denně smrt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání