Než dostala roli policistky Nadi Vokušové v seriálu na TV Prima, musela splnit podmínku produkce – ostříhat a obarvit! „Měla jsem s tím problém. Ne s ostříháním, to už jsem mezitím zvládla sama. Ale trvali na tom, abych přešla z blond na zrzku. S tím jsem smířená nebyla, ale ta role byla natolik zajímavá, že jsem do toho šla,“ prozradila Plánková v rozhovoru pro Blesk tv MAGAZÍN.

To ale nebyl podle herečky jediný problém, který musela na natáčení překonat. Nevadila jí zbraň, mrtvoly, krev… „Když víte, že to jsou živí lidé, se kterými těsně před akcí vtipkujete, a víte, že mají na břiše místo krve kečup, tak vám to strach nenažene. A ty části těl jsou jen atrapy, byť skvěle udělané, takže by byl asi nesmysl plakat nad gumovou rukou,“ popisuje Plánková.

Naopak jí tuhla krev v žilách, když se dostala na pitevnu. „Ten nasládlý odér a kolem ty typické nástroje jako trychtýře a tak podobně. Člověk si nechtěl ani domýšlet, co se s námi po smrti děje… Všechno jsme točili v reálných prostředích. Žádné kulisy,“ líčí Markéta Plánková zážitky z natáčení nového seriálu Mordparta.

Fotogalerie
34 fotografií