O Peška, jehož si teď můžeme na televizních obrazovkách připomenout právě v přes léto reprízovaném Pitavalovi, se v posledních měsících života starala přítelkyně Martina. Společně žili v Nizozemsku, kde Pešek podnikal. Když se v březnu rozhodl umřít doma, odjela Martina do Prahy s ním.

Rakovinu mu diagnostikovali dva týdny poté, co pohřbil tátu! Michal se stal onkologickým zázrakem. Přibral po chemoterapii několik kil, narostly mu vlasy… Kombinoval moderní léčbu s alternativní, stále pracoval. Zkrátka žil tak jako vždycky – naplno! Měsíc po skončení chemoterapie ještě stihl složit státnice na vysoké škole, obhájit bakalářku a těšil se, jak bude ve studiu pokračovat,“ prozradila Martina na jeho pohřbu.

Jenže v průběhu léčby Pešek oslepl. „Když oslepl, což pro něj jako milovníka krásy byla velká rána, radoval se s každým ozařováním z pomalu se vracejícího zraku. Tohle období trvalo krátce! V posledních dnech řekl: »Miluji život, miluji osud…« Zemřel doma, obklopen těmi, co ho měli rádi,“ dodala Martina.

Fotogalerie
47 fotografií