„Pro ty, kteří chtějí dát Budovi poslední sbohem, bude jeho tělo od 10 dopoledne do 19 večer vystaveno v Kapitolu v Sala Protomoteca,“ informovali Spencerovi příbuzní veřejnost na Facebooku.

„Ve čtvrtek pak bude od dvanácti hodin pohřeb na náměstí Piazza del Poppo v kostele Santa Maria in Montesanto. Všem vám děkujeme za obrovskou podporu, pomáhá nám zvládnout náš velký smutek,“ dodala rodina v prohlášení.

Legendární herec z dua Terence Hill & Bud Spencer zemřel v pondělí ve věku 86 let v nemocnici v Římě. „Ztratil jsem nejdražšího přítele,“ pláče Hill (77), který znal Spencera přes padesát let a po jeho boku se objevil ve více než dvaceti filmech, převážně tzv. spaghetti westernech.

Svírá fotku ze svého alba

Spencera pohřbili v tmavém obleku, do rukou mu dali růženec, který symbolizuje jeho silný vztah k Bohu a víře, a černobílou fotografii. Prostřednictvím ní vyslal herec i svůj poslední vzkaz. Jaký? »Se* na to!« Vychází z alba, které mu v roce 2003 vydali bratři De Angelisové. Na něm se objevila i jazzová skladba Futtetenne (Se* na to), kterou si Spencer sám nazpíval a měl z ní obrovskou radost. O čem v ní zpívá?

„Můžeš se na sebe dívat do dvou zrcadel, a když zestárneš, stejně s tím nic nenaděláš, tak se směj, směj, směj, směj a směj a se* na to.“

Fotogalerie
14 fotografií