Herec tmavé pleti, který si kromě oscarového snímku zahrál třeba ve filmech Na odstřel či Planeta opic (2001) a v seriálech Pohotovost, Policejní odznak nebo Policajti z L.A. Zatímco dřív mu režiséři svěřovali role policistů, odteď už bude hrát pouze roli vězně. Losangeleský soud ho totiž poslal na 40 let do vězení za vraždu své ženy April.

K osudnému činu došlo v květnu roku 2014. Dle výpovědi měl tehdy Jace podezření, že je mu manželka nevěrná. Ačkoliv neměl žádné důkazy, rozhodl se situaci drasticky řešit. Nejprve uvažoval, že zbraň obrátí proti sobě, pak se ale rozmyslel a přímo před zraky svých dvou synů střelil jejich maminku do zad a pak i do nohou. „Když máš ráda běhání, tak utíkej do nebe,“ měl prý podle jednoho z vystrašených chlapců Jace při střelbě křičet.

April byla na místě mrtvá a jejímu manželovi se po chvíli vše rozleželo v hlavě. Proto zřejmě sám zavolal policii a přiznal se k vraždě. U soudu však lítost nad brutálním činem neprojevil, údajně z respektu k pozůstalým zesnulé. Pokud se toho herec dožije, z káznice bude moci odejít jako svobodný muž ve věku 93 let.

Fotogalerie
9 fotografií