Pečlivé plány totiž vyžaduje v případě vrcholových sportovců prakticky všechno. Jejich diář je nabitý a program mají daný třeba na rok dopředu. A protože se Gabriela vdala za badmintonistu Petra Koukala, jsou v tomto manželství kalendáře, které se musí sladit, hned dva.

Taková míra závazků může být pro někoho stresující a Gabriela přiznává, že úplně příjemné jí to není. „Až do příštího dubna přesně vím, co budu dělat. Nejsem zrovna člověk, který si rád všechno plánuje, proto, když otevřu diář, mám z toho husí kůži. Je to ale součástí mé práce a tak to taky beru," řekla Koukalová pro onadnes.cz

V tomto diáři ovšem ještě miminko naplánované nemá. Proč? „Chtěla bych vydržet u biatlonu aspoň ještě dva roky do olympiády, pak se uvidí," prozradila Gabriela jak s manželem plánují založení rodiny. „Na rodinu se ale těším čím dál víc," dodala jedna z nejkrásnějších českých sportovkyň, o které některá média před časem tvrdila, že je těhotná.

Pro sportovkyně může být těhotenství problém také proto, že kvůli dlouhé pauze v tréninku se už nemusí dostat zpátky do vrcholové formy. V případě biatlonistek to prý ovšem tak docela neplatí. „Biatlonistky se po dítěti ke sportu vrací docela často, a kolikrát podávají lepší výkony než před porodem," vysvětlila paní Koukalová.

Ona sama si ale není jistá, jestli by se po dítěti chtěla ke sportu vrátit. Může za to spousta cestování, kterou život vrcholové sportovkyně obnáší. „Jsem na to zvyklá od malička, takže se mi život po hotelích zas tak nepřejídá, ale přála bych si být víc doma. I když život po hotelích je určitě pohodlnější, doma je člověk na všechno sám a musí se o vše postarat, což nakonec zabere dost času," zamyslela se jedna z nejúspěšnějších českých sportovkyň.

Fotogalerie
8 fotografií