„Lidé se častěji scházeli, sousedé se více znali, navštěvovali se, slavili různá výročí... Asi právě to, jak byla tehdejší doba tuhá, působilo zároveň jako něco, co sbližovalo,“ vysvětlil zpěvák Kamil Střihavka s tím, že mu vadí, že se dnes lidé separují a uzavírají do svých ulit.

„Na minulosti, o které se bavíme, se mi například líbilo, že když nebyly mobily, nemohli se lidi jen tak omluvit v SMS. Když se někdo domluvil, že půjde s kamarádem na koncert, tak se dohodli třeba měsíc dopředu a oba věděli, že se pak na místě zkrátka sejdou. Tehdy se slovo ještě drželo,“ dodal zpěvák v rozhovoru pro iDnes.cz.

Současná doba je rychlá a přehlcená informacemi, které umí ne všichni dobře zpracovat. „Když se bavíme o tom, že lidstvo dnes postupně degeneruje, neznamená to, že se z nás stávají hlupáci, ale začínáme být čím dál víc závislí na tom obrovském množství informací, které se na nás ze všech stran valí. Zároveň tím, jak je vše zrychlené, si lidé už mnohdy ani nenajdou čas na to, aby si třeba přečetli knížku,“ objasnil zpěvák, který se nyní věnuje své autorské divadelní hře Tolik hlav, svou myšlenku.

Fotogalerie
6 fotografií