Herec, podnikatel a politik Michal Pešek za svůj život přišel k velkým penězům. Měl dvě ferrari a miliony na kontech. Bohužel mu ale zkřížila cestu zlá nemoc – rakovina plic. Chtěli mu plíci vzít, on odmítl, a tak ten nádor nechali zapouzdřit a povedlo se. Možná to byla ale chyba,“ uvedl před časem herec Václav Upír Krejčí, který byl Peškovým blízkým kamarádem.

Michal Pešek žil v Nizozemsku, ale když se jeho nemoc znovu rozjela, odjel na operaci do Prahy. Ani mi neřekl, jak dopadla. Až po pár dnech mi zavolal, to už zase z Holandska,“ pokračuje Krejčí. „Kamaráde, je to v prrr… Je to rozjetý, žádnej doktor na světě s tím nic neudělá,“ řekl do telefonu tehdy Michal Upírovi. „Potom mi volal 13. října a přál k narozeninám. Měl jsem ohromnou radost. Ať mu bylo sebehůř, nikdy neztratil humor. My jsme spolu vlastně byli spojeni takovou humoristickou pupeční šňůrou. Ať šlo o jakékoli téma, prosívali jsme a prosívali, až stejně z toho tématu zbyl jenom humor,“ dodal Krejčí.

Oblíbený herec se rád věnoval také hazardu. Michal byl prostě hráč. Někdy mu to vyšlo, jindy pohořel. Pamatuji si, jak hrál v casinu a vyhrál 900 tisíc korun. Majitel mu okamžitě začal nalívat a já ho varoval: přestaň a pojď domů. Nedal si říct a prohrál 800 tisíc,“ popsal Krejčí.

Pešek se proslavil díky svým rolím v televizních seriálech Zkoušky z dospělosti a Malý pitaval z velkého města. Po listopadu 1989 se zkoušel prosadit v politice a podnikal. Příliš se mu ale nedařilo, dostal se do dluhů a údajně ho hledala i policie.

Pešek zemřel v pondělí 7. května 2012 po dlouhé nemoci. U Peška propukla rakovina plic, brzy se však zhoubné onemocnění rozšířilo po celém těle. O jeho úmrtí veřejnost tehdy informovala herečka Veronika Žilková, která byla i jeho první láskou.

Fotogalerie
12 fotografií