Na čtvrtečním pohřbu Martina Horvátha v Benešově se sešly stovky lidí. Ať už z rodiny, příbuzní nebo kamarádi. Dorazila Martinova přítelkyně Kristýna a ronila slzy, které nemohla zastavit. Zničená blondýnka se objímala s přítomnými a statečně přijímala jejich kondolence, neměla však daleko ke zhroucení.

Video
Video se připravuje ...

Vlasta Horváth se rozplakal před kamerou: Pohřbil bratra, fotbalistu Martina (†33)! Lukáš Červený

Nechyběl ani Martinův bratr a zpěvák Vlasta Horváth, který dorazil ve společnosti manželky v tmavých brýlích, které zakrývaly jeho smutný obličej a slzy. S rodinou přijel černým autem a bratrovi přinesl kytici. 

Smuteční hosté se s muzikantem a fotbalistou Martinem Horváthem rozloučili za znění jeho oblíbených písní a nechyběla ani píseň jeho bratra Vlasty. Poté všichni přítomní kondolovali rodině, což při tak vysokém počtu lidí trvalo déle než samotný obřad. Mezi přítomnými byli i Martinovi spoluhráči z fotbalového mužstva Bohemians, za které hrál. 

Martinova rodina, známí a přátelé na obřad přinášeli květiny a obrovské květinové věnce, které pokládali k rakvi zemřelého. Na některých květinách dokonce byly vlastnoručně napsané vzkazy pro Martina do nebe. „Horvi, budeš nám chybět,“ zněl jeden z mnoha.

"Je těžké říct pár slov o tak velkém člověku. Byl mi velkou oporou, on mě zvedal. Já se v poslední době trápil a on mi s tím pomáhal, teď si trochu vyčítám, že jsem ho tím zatěžoval. Doufám, že tam, kde je teď je mu dobře a nic ho nebolí," řekl s pláčem zpěvák Vlasta Horváth Topstaru.

Martin byl mladším bratrem SuperStar Vlasty Horvátha. S bratrem Radkem společně hráli v jeho kapele. Martin na bicí, Radek na kytaru a Vlasta stál za mikrofonem.

K nehodě došlo minulou středu, hodinu po půlnoci na silnici první třídy číslo tři, tedy na hlavním silničním tahu z Prahy na Tábor. Po průjezdu ostrou zatáčkou u Olbramovic se Martin Horváth ve svém černém golfu srazil s rakouským náklaďákem. Ten po nárazu sjel ze silnice a převrátil se. „Řidič osobního vozidla utrpěl při dopravní nehodě zranění, kterým na místě podlehl. V dodávce cestovali dva muži, kteří vyvázli s lehkým zraněním,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Fotogalerie
26 fotografií