»Základní okruh zámkem«

Královnou prohlídkového okruhu s jedenácti místnostmi je vstupní hala, jejíž dominantou je točité dřevěné schodiště. K vidění je dále expozice historického nádobí a Sál předků s portrétní galerii rodu Seilernů. Prohlédnete si také hernu s kulečníkovým stolem, ložnici, koupelnu, dámský salon, společenský salon a zámeckou kapli. Na závěr prohlídky vás čeká knihovna.

Délka prohlídky: 40 minut

Vstupné: Dospělí: 60 Kč; senioři: 50 Kč; děti od 3 let: 40 Kč.

Pozor! Prohlídka zámku bez zaplacení vstupného do zoo není možná. Výjimkou jsou předem objednané skupinové výpravy nad 10 osob.

»Rozšířený okruh zámkem«

Základní trasa je prodloužena o prohlídku 2. nadzemního podlaží, kde je od roku 2019 nově otevřena pracovna hraběte Josefa Seilerna. Ten na začátku 20. století založil v zámeckém parku soukromou zoologickou zahradu, na kterou po druhé světové válce navázala ZOO Zlín. Návštěvníci uvidí také historické fotografie hraběcí rodiny Seilern-Aspang a nahlédnou do nově zrekonstruovaných pokojů, ze kterých je výhled na nádvoří zámku s novým výběhem pro aligátory.

Délka prohlídky: 60 minut

Vstupné: Dospělí: 80 Kč; senioři: 70 Kč; děti od 3 let: 50 Kč.

Pozor! Prohlídka zámku bez zaplacení vstupného do zoo není možná. Výjimkou jsou předem objednané skupinové výpravy nad 10 osob.

Internet: www.zoozlin.eu; telefon: 577 915 476

 

Tipy na výlety v okolí

 

Za slivovicí do Vizovic

Město Vizovice jsou známé především zdejším zámkem, tradičním vizovickým těstem, hercem Bolkem Polívkou, který odtud pochází, a v neposlední řadě i pálením slivovice! Muzeum palírenství včetně návštěvy provozu je možné navštívit v areálu společnosti Rudolf Jelínek. Její součástí je samozřejmě i velmi žádaná degustace různých odrůd slivovice.

 

Na Vincentku do Luhačovic

V Luhačovicích najdete čtvrté největší lázně v Česku a největší na Moravě. Léčí se zde nemoci dýchacího ústrojí a obezita. V Luhačovicích vyvěrá 6 přírodních pramenů. Nejznámějším je pramen Vincentka. Ochutnat můžete i zdejší skvělé lázeňské oplatky.

ZPĚT NA HLAVNÍ ČLÁNEK: ZÁMEK LEŠNÁ