Okruh »Hrad«

Hradní okruh vás seznámí nejen s celkovou historií hradu, ale umožní vám také nahlédnout do středověkého života prostřednictvím šachové hry. Prohlédnout si můžete hradní cisternu a potravinové sklepy. Nezapomenutelná bude vyhlídka z velkého kamenného mostu a procházka po úzkém padacím můstku až do obranné věže Putny.  

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Dospělí: 100 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 70 Kč; rodinné vstupné: 260 Kč.

Okruh »Zámek«

Netradičně pojatá expozice vás blíže seznámí se všedním i společenským životem šlechtické rodiny na venkovském sídle v 17. století. Dozvíte se, jak tehdejší lidé trávili svůj volný čas, a také něco o hrách, které se v tomto období hrály.

Délka prohlídky: 45 minut.

Vstupné: Dospělí: 90 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 60 Kč; rodinné vstupné: 230 Kč.

Prohlídka bez průvodce

Prohlídka, při které vás upoutá budova bývalého hradního pivovaru (příležitostně využívaná k různým expozicím či výstavám), zbytky vinopalny a vyhlídka do údolíčka říčky Ostružné obtékající hrad.

Vstupné: Dospělí: 60 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 40 Kč rodinné vstupné: 150 Kč.

Audiovize

Pokud nechcete využít ani jednu z prohlídek, máte možnost se o historii, obnově hradu a jiných zajímavostech dozvědět díky nabízenému audiovizuálnímu promítání. Poslechnete si zajímavé vyprávění a uvidíte řadu fotek.

Délka promítání: 25 minut

Skanzen lidové architektury

Soubor staveb lidové architektury se nalézá v předhradí. Je tvořen hodnotnými stavbami transferovanými z pošumavského předhůří. Konkrétní podrobnosti o historii staveb i technické detaily jsou popsány u jednotlivých staveb. Skanzen je volně přístupný, bez ohledu na otevírací dobu hradu.

Prohlídka je volná, bez ohledu na otevírací dobu objektu.

Internet: www.hrad-velhartice.cz; telefon: 376 583 315

ZPĚT NA HLAVNÍ ČLÁNEK: HRAD VELHARTICE
Fotogalerie
6 fotografií