I. prohlídkový okruh

 

Tento prohlídkový okruh se nachází v 1. patře Bílého zámku. Můžete zde shlédnout historické interiéry, zámeckou čítárnu, knihovní sály, reprezentační jídelnu, společenské sály - kuřácký, kulečníkový, hudební, dámský rokokový pokoj, hudební salon, knížecí byt.

 

Délka prohlídky: 70 minut

 

Vstupné: Dospělí: 150 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 110 Kč; rodinné vstupné: 400 Kč.

 

II. prohlídkový okruh

 

Tento prohlídkový okruh obsahuje výstavní expozice v přízemí Bílého zámku, Velké hostinské apartmá - salóny a ložnice, lovecký salón tzv. Hubertovu světnici, zámeckou kapli, Erbovní sál.

 

Délka prohlídky: 60 minut

 

Vstupné: Dospělí: 110 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 80 Kč; rodinné vstupné: 290 Kč.

 

První a druhý okruh za výhodnou cenu: 200 Kč/140 Kč/530 Kč.

Zámecký areál

Zámecký areál zahrnuje zámecký park se všemi vyhlídkami, nádvoří Bílého a Červeného zámku, vstupní expozici s modely historického vývoje zámku a kočáry. Zámecký areál je volně přístupný celoročně, během návštěvnické sezony je zpoplatněn v režimu otevírací doby. Individuální okruh bez průvodce.

Jednotný vstup: 30 Kč.

Internet: www.zamek-hradec.cz; telefon: 553 783 444

 

Tipy na výlety po okolí

 

Po stopách havíře

 

Prohlídková zážitková trasa v bývalém kamenouhelném dole Michal v Ostravě-Michálkovicích sleduje cestu havíře po příchodu do práce přímo od šaten až k vlastní jámě. K vidění je autentické vybavení řetízkových šaten, koupelny mužstva, cechovna, lampovna a strojovna s původním technickým zařízením.

 

Arboretum Nový Dvůr

 

Milovníci přírody i klidných procházek si přijdou na své při návštěvě arboreta v Novém Dvoře u Stěbořic. Roste zde na 7000 druhů rostlin, dřevin a bylin – z vřesovišť, rašelinišť, písečných dun pobřeží Baltu, Himálaje, Číny, Japonska i z Ameriky.  Vyhlášená je také zdejší sbírka rododendronů.

 

ZPĚT NA HLAVNÍ ČLÁNEK: ZÁMEK HRADEC NAD MORAVICÍ