Častá filmová partnerka Vladimíra Menšíka (Půl domu bez ženicha), Josefa Somra (Kam doskáče ranní ptáče) či právě Rudolfa Hrušínského, s nímž se objevila i v Básnících, se stáhla do ústraní již dlouho před smrtí.

Mám zlomený čtvrtý obratel. Zakopla jsem o šňůru, když jsem žehlila. Je to příšerná bolest, k zbláznění,“ láteřila Holišová ve svém úplně posledním rozhovoru, který poskytla deníku Aha! asi rok před smrtí. Od té doby se to už nikdy nezlepšilo. Herečka, která nejvíce proslula průpovídkami právě ze Slavností sněženek, totiž onemocněla Parkinsonovou chorobou a přidaly se i další potíže s koleny a klouby, kvůli nimž jí už dříve voperovali endoprotézu.

Maminka už není ve stavu, kdy je schopná příliš rozlišovat realitu. Už se o nic nezajímá a už nevzpomíná. Je těžce nemocná a už jen leží,“ řekl krátce před její smrtí její syn. „Ani návštěvy už nepřijímala. Na filmy a kolegy si nevzpomínala. Těch chorob a problémů bylo tolik, že i kdyby mohla, neměla by na to myšlenky,“ prozradil po její smrti. Oblíbená herečka zemřela před 10 lety, 7. dubna 2011.

Poslední film, televizní pohádku Zázračné meče, Holišová natočila deset let před smrtí a od té doby se stáhla do ústraní. Kdysi často obsazovaná herečka Národního divadla žila po smrti manžela v bytečku v pražských Nuslích. Ven nechodila. Bydlela se synem, který se o ni staral.

VIDEO: Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
9 fotografií