1. okruh »Salony jižní křídla zámku«

Představí reprezentační a hostinské pokoje, umístěné v 1. patře jižního křídla zámku. Prohlídku zahájíte v lovecké chodbě s trofejemi zvěře, ulovené arcivévodou Františkem Ferdinandem. Následuje růžový, sloupový a přijímací salon.

K reprezentaci sloužila velká slavnostní jídelna. Prohlídka pokračuje apartmány, které obýval v roce 1914 německý císař Vilém II. K těmto místnostem patří i koupelna z roku 1900.

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Plné: 200 Kč, snížené: 140 Kč.

2. okruh »Salony severního křídla«

Zaujímají nejstarší prostory zámku s gotickými a renesančními klenbami v kapli sv. Huberta a tzv. Kronprinci. Toto apartmá tvoří společenský salon, pracovna a ložnice.

K vidění je i zámecká zbrojnice. Zdejší zbraně patří k nejcennějším a nejvýznamnějším ve střední Evropě. Jsou to jak zbraně chladné, palné, tak i zbroje italské a německé výroby z 15. až 19. století. Nahlédnete i do osobního výtahu arcivévody a na závěr se podíváte do knihovny a kuřáckého salonu.

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Plné: 200 Kč, snížené: 140 Kč.

3. okruh »Soukromé pokoje rodiny Františka Ferdinanda d'Este«

Mládenecké apartmá FF sestává z pracovny, ložnice, šatny, toalety a koupelny. Rodina se scházela v soukromé jídelně. Růžový salon sloužil manželce FF, Žofii Chotkové. První část salonů uzavírá ložnice manželů a jejich koupelna.

Další část obývaly děti FF: uvidíte ložnici mládenců - Maxe a Ernesta, hernu dětí a pokoje obývané vychovatelem a vychovatelkou. Celé křídlo uzavírají ložnice Žofinky a hudební salon.

Délka prohlídky: 60 minut.

Vstupné: Plné: 250 Kč, snížené: 180 Kč.

4. okruh »Lovecká trasa«

Prohlídka zaměřená na průřez zámeckými prostory, kde se nacházejí četné lovecké trofeje Františka Ferdinanda, který byl vášnivým lovcem. Za svůj život dokázal skolit téměř 300 tisíc zvířat!

Lovecká trasa pokračuje i prohlídkou Estenské zbrojnice, jedné z největších a nejkrásnějších sbírek zbraní a historické plátové zbroje v Evropě.

Délka prohlídky: 50 minut.

Vstupné: Plné: 220 Kč, snížené: 150 Kč.

Zpět na článek Zámek Konopiště