Na podzim roku 2014 vyrazila Věra Martinová na tříměsíční turné, což odstartovalo její zdravotní obtíže. Sečetly se jí všechny opakované virózy, ke kterým se přidal stres. Doufala, že to vyléčí na dovolené u moře, ale teplotní rozdíl její tělo zruinoval ještě víc.

Po návratu domů ji čekal další stres kolem práce a zpěvačka skončila na antibiotikách. „Nic mi ale nepomáhalo. Skončila jsem v nemocnici v Hradci Králové. Prodělala jsem infekční zánět žlučníku a těžký zápal plic, vyčerpání a totální selhání organismu,“ přiznala Martinová ve své 13. komnatě, kterou ČT odvysílá v pátek večer.

Zpěvačka si lámala hlavu s tím, co za jejími potížemi stojí. „Před několika lety mi objevili v krvi zákeřný virus kdysi prodělané a dlouho nezjištěné mononukleózy, který se ozývá většinou při dlouhodobém vyčerpání. Takže proto jsem asi měla ty problémy,“ svěřila se Věra.

Po propuštění z nemocnice se dala na hlubinnou terapeutickou léčbu a objevovala psychosomatické příčiny selhání svého těla. Nepomohla jí ani únava z manželství s Jaroslavem Petráskem (54), kterého vzápětí vyměnila za léčitele Květoslava Zmrhala (49).

Ani on ale nezabránil tomu, aby Věra Martinová opět upadla do hlubokých depresí. „Měla jsem chuť nežít, což je dost nebezpečné. S pokorou jsem se tedy opět objednala k doktorce přes hlavu a nechala si napsat léky na deprese,“ svěřila se zpěvačka. Černé myšlenky na sebevraždu totiž vyděsily i ji samotnou.

Fotogalerie
7 fotografií