Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sex, disco, Ivan Jonák (†59): Symbol divokých devadesátých let by oslavil 66. narozeniny

Autor: dce, chal - 
7. března 2022
18:41

Na začátku devadesátých let patřil mezi ty známější osobnosti české společenské scény. Patřil mu známý Discoland, kam se sjížděla smetánka z širokého okolí. Jenže pak všechno krachlo, když dal zabít svou manželku. Necelé dva roky po propuštění zemřel. Dnes by Ivan Jonák (†59) oslavil 66. narozeniny.

Devadesátá léta díky změně režimu v České republice nabídla do té doby nepoznané možnosti. Cestování po světě, zvyšující se životní úroveň obyvatel, konec cenzury... Spolu s tím ale přišly i méně pozitivní výdobytky svobodného světa, například organizovaný zločin. Vraždy, podvody nebo vydírání se staly součástí života v Československu a následně i v mladé České republice.

Jedním z lidí, kteří se v nově zavedených pořádcích dokázali velmi rychle zorientovat, byl Ivan Jonák, který se se svým Discolandem Sylvie stal symbolem divokých devadesátých let. Libeňský klub byl jakýmysi centrem pražského nočního života. Navštěvovaly ho celebrity i obyčejní lidé, v Discolandu se ale objevovaly i tváře známé z podsvětí.

Jonák žil nespoutaným životem, rád se obklopoval krásnými ženami a drahými auty, přátelil se i s politiky. Jeho sláva však netrvala věčně. Ivan Jonák si v roce 1994 objednal nájemnou vraždu manželky Ludviky. Ve vězení strávil 18 let, propuštěn byl v dubnu 2014.

Ačkoliv Jonák doufal, že se bude moci vrátit ke svému starému životu, brzy ho dostihla realita. Discoland už nikoho nezajímal a Jonák měl tolik dluhů, že ho sám provozovat nemohl. Nakonec diskokrále 90. let dostihlo i zdraví. Zemřel 24. února v roce 2016. Dnes by oslavil 66. narozeniny.

Video  Jonák versus Skamene: Takhle si vyřizovali účty před kamerou Blesku!  - David Turek, Ondřej Rybár
Video se připravuje ...

 

oliiiii3 ( 9. března 2022 14:41 )

Nojo by slavil narozky, dvacet let v chládku , svobody si dlouho neužil, že vůbec o nich můžete psát už ani do truhly si neprdne

ruda43 ( 7. března 2022 20:14 )

Čéče,svoboda slova..Kde to žijete?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání