Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Úchvatné oscarové lokace: Tady se natáčel REVENANT, Marťan, Šílený Max a Star Wars!

/
  • Kde se natáčely tyto oscarové snímky?
    29. února 2016 ● 17:35

    Ceny americké Akademie filmových umění a věd byly rozdány! Nejvíce Oscarů, celkem šest, si odnesla australská akční sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta. REVENANT Zmrtvýchvstání s Leonardem DiCapriem má na kontě tři sošky. Za povšimnutí ale stojí i velkolepé filmy, které nominace neproměnily. Jako třeba snímek Star Wars: Síla se probouzí. Podívejte se s námi, kde se tyto filmy natáčely. Spolu s hotelovým vyhledávačem trivago.cz jsem pro připravili pro filmové nadšence a cestovatele článek o těchto unikátních destinacích, která vás přenesou do děje vašeho oblíbeného filmu.

  • 1.

    Revenant Zmrtvýchvstání - Ushuaia, Argentina

    Ushuaia je argentinské město doslova na konci světa – jedná se totiž o nejjižnější město světa. Ushuaia leží na pobřeží ostrova Ohňová země a díky své poloze naproti Antarktickému poloostrovu je základnou pro výpravy do Antarktidy. Stala se také místem natáčení filmu REVENANT Zmrtvýchvstání s Leonardem DiCapriem bojujícím o přežití v drsné přírodě: sněhem pokryté hory, ledovce, ledové řeky i jezera střídající ledopády. Pokud toužíte spatřit to vše na vlastní oči, nedaleký národní park Tierra del Fuego (Ohňová země) je dostupný z města jak autem, tak vlakem zvaným „Na konci světa”.
    Ushuaia, Argentina
    Autor: Trivago/Tierra del Fuego Tourism Board/Martin Gunter
    REVENANT Zmrtvýchvstání
    Autor: Oficiální distribuce, archiv
  • 2.

    Osm hrozných - Telluride, Colorado, USA

    Schmid Ranch nedaleko coloradského města Telluride posloužil jako hlavní kulisa pro Tarantinův nejnovější film Osm hrozných. Samo město Telluride, obklopené majestátními horami, má stylovou hlavní třídu s domky ve westernovém stylu. Zatímco v zimě se jedná o oblíbenou lyžařskou destinaci, v létě se zde snad každý víkend koná nějaký festival (např. filmový festival, festival vína či festival hub) a můžete se tak stát, že v kavárně či baru narazíte na filmovou hvězdu. Pokud vás ale více láká příroda, okolí Telluride je ideální pro horské túry, jízdu na horských kolech či třeba rafting.
    Telluride, Colorado, USA
    Autor: Trivago/Visit Telluride/Ryan Bonneau
    Osm hrozných
    Autor: Oficiální distribuce, archiv
  • 3.

    Šílený Max: Zběsilá cesta - Poušť Namib, Namibie

    Poušť Namib se nachází v jihozápadní části Afriky a zabírá větší území než Česká republika. Pokud jste již viděli film Šílený Max: Zběsilá cesta, pak si dokáže udělat obrázek o tom, jak toto místo vypadá – obrovské duny v jižní části, jejichž barevná škála zahrnuje růžovou i oranžovou, střídají na severu velkolepé hory. Nekonečná poušť, kde se hlavním zdrojem vody stala mlha, je nejstarší pouští světa a patří i mezi ty nejkrásnější. Její západní část - 1 600 km dlouhé pobřeží Atlantského oceánu - je známa jako Pobřeží koster. Za svůj název vděčí četným kostrám lachtanů a velryb i vrakům lodí, které zde ztroskotaly právě kvůli mlze.
    Poušť Namib, Namibie
    Autor: Trivago/Namibia Tourism Board
    Šílený Max: Zběsilá cesta
    Autor: Oficiální distribuce, archiv
  • 4.

    Marťan - Vádí Rúm, Jordánsko

    Chtěli byste se projít po Marsu stejně tak jako Matt Damon ve filmu Marťan? Nemusíte se vydávat na několik let dlouhou pouť. Film se totiž natáčel v pouštní krajině Vádí Rúm v Jordánsku, která vás díky svému červenému písku, mohutným skalním pohořím a větrem bizarně tvarovaným skalním věžím na rudou planetu přenese. Do pouště se můžete vydat džípem či na velbloudovi a přenocovat v beduínském táboře, kde vám nabídnou tradiční pokrmy jako „mensaf” - jehněčí s rýží (nemusíte si tudíž ani pěstovat brambory jako Matt Damon).

    Vádí Rúm, Jordánsko
    Autor: Trivago/Jordan Tourism Board
    Marťan
    Autor: Oficiální distribuce, archiv

  • 5.

    Star Wars: Síla se probouzí - Skellig Michael, Irsko

    Že vám Skellig Michael nic neříká? Fotografie by vám mohla napovědět, že se jedná o místo závěrečné scény z nejnovějšího (již sedmého) dílu Star Wars: Síla se probouzí.

    Skellig Michael, známý také jako Great Skellig, je ostrov nacházející jihozápadně od pobřeží Irska. Najdete zde pozůstatky křesťanského kláštera založeného v době mezi 6. až 8. stoletím – tedy až poté, co zdoláte 600 často prudkých a kluzkých schodů. Tento hornatý ostrov je od roku 1996 také na seznamu světového dědictví UNESCO, navíc je známý jako dobré místo pro pozorování ptactva.

    Skellig Michael, Irsko
    Autor: Trivago/SkelligIslands.com
    STAR WARS: Síla se probouzí
    Autor: Oficiální distribuce, archiv
  • 6.

    Ex Machina - Valldal, Norsko

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy