Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě napadení policistů opilými řidiči: Jeden se sápal i po služební zbrani

Dvě napadení policistů opilými řidiči: Jeden se sápal i po služební zbrani
Dvě napadení policistů opilými řidiči: Jeden se sápal i po služební zbrani  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
12. února 2016
09:31

Dva případy agresivního chování vůči policistům se objevily v posledních dnech – jeden v Plzni, druhý v Náchodě. V obou případech došlo k napadení opilým řidičem po dopravní nehodě. A v obou případech skončili útočníci v poutech.

První případ se odehrál o víkendu v Náchodě. Policisté prošetřovali hlášení drobné dopravní nehody – jenže viník chyběl. Toho chytli policisté pouhých 50 metrů od místa nehody. Šlo o podnapilého mladíka (25), který řídil pod „dozorem“ svého opilého otce (60).

Mladík se k řízení a nehodě přiznal. „Jenže pak i přes opakované výzvy policistů nespolupracoval při ztotožnění a pletoucím se jazykem odmítl dechovou zkoušku na alkohol i odběr krve. Začal být agresivní, až ho nakonec policisté museli hmaty a chvaty zpacifikovat k zemi,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

„Starší muž jednání přihlížel, pak ale náhle k jednomu ze zasahujících policistů přiskočil a snažil se mu z pouzdra na opasku vytáhnout pistoli. Jenže stačil udělat sotva dva kroky vpřed a na pistoli v pouzdře letmo sáhnout, dál se nedostal.“

Na staršího muže se okamžitě vrhli policisté a zpacifikovali ho. Později se incident snažil převést na žert. Stále agresivního mladíka pak ještě s 2,3 promile eskortovali na záchytku. Jeho otec byl propuštěn.

Policie zahájila ve věci úkony trestního řízení pro přečin nedovoleného ozbrojování a zločin násilí proti úřední osobě se zbraní ve stadiu pokusu. Zákon na takovou trestnou činnost pamatuje trestem odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až šesti let,“ dodala mluvčí.

Video  Dvě napadení policistů opilými řidiči: Jeden se sápal i po služební zbrani  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Druhý případ se odehrál v noci z pondělí na úterý v Plzni. Rumunský pár naboural se svým vozem do rozvaděče u jednoho z domů. Muž (38) i jeho přítelkyně (25) byli oba zjevně opilí a na policisty velmi agresivní. Nakonec došlo podle serveru Krimi-Plzeň.cz i na fyzické útoky.

Rumuni začali do policistů kopat, bít je pěstí a chtěl se jim i zakousnout do rukou. I je policisté zpacifikovali a agresivní páreček skončil na zemi v poutech. Na pomoc dvojici policistů nakonec dorazil i policista v civilu, kterého požádali o pohlídání dvou útočníků. Přestože jim česky, německy i anglicky řekl, že je policista, dvojice ho urážela a plivala na něj.

„Přístroj naměřil u muže 1,58 a žena nadýchala 2,57 promile alkoholu, následně byli zajištěni a převezeni do policejní cely,“ uvedl mluvčí policistů.

„Oba cizinci následující den převzali od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování usnesení o zahájení trestního stíhání a jsou obviněni z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví a muž i z ohrožení pod vlivem návykové látky.“



salto ( 12. února 2016 10:28 )

placenta ( 12. února 2016 10:20 )

na místě zastřelit co s takovými zmr.dy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání