Rakovině podlehla další hvězda. Představitel profesora Snapea z kouzelnické ságy Harry Potter nebo záletného manžela z oblíbeného romantického filmu Láska nebeská zemřel ve věku 69 let.

S anglickým rodákem se loučí celý svět a na svém účtu na Googlu Plus na svého kolegu a filmového učitele černé magie zavzpomínal i samotný představitel Harryho Pottera herec Daniel Radcliffe.

„Alan Rickman byl nepochybně jeden z nejúžasnějších herců, s kterými jsem kdy mohl pracovat,“ napsal herec.

Herec také zavzpomínal na okamžiky, kdy se setkávali před kamerami při natáčení Harryho Pottera. „Byl jeden z nejloajálnějších a nejvíce podporujících lidí, s kterými jsem se u filmu potkal.“

„Ohromně mne povzbuzoval i po natáčení Harryho. Jsem si jistý, že přišel a viděl všechna  představení v Londýně i New Yorku, i když nemusel. Znám mnoho lidí, kteří se s ním přátelili mnohem déle než já, a všichni říkali: Když zavoláš Alanovi, nezáleží na tom, kde ve světě je a jak moc má práce, on za tebou během dne přijede.“

Alan Rickman, kterého celý svět zná jako ďábelsky vypadajícího profesora Snapea, byl ve skutečnosti milý a vtipný člověk.

„Lidé si o člověku často vytvoří představu podle postav, které hrál. Takže pro někoho může být překvapením, že na rozdíl od postav, které Alan ztvárnil, byl neuvěřitelně laskavý, štědrý, sebepodceňující a vtipný,“ napsal Radcliffe.

„Film a divadlo jsou mnohem chudší po ztrátě tohoto ohromného herce a muže,“ rozloučil se se svým kolegou na svém účtu anglický herec a slavný kouzelník Daniel Radcliffe.

Fotogalerie
14 fotografií