Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutálně zabíjeli příliš mladí. Komu chce sundat pásku z očí poslanec Tejc?

  • Autor: zst - 
    30. 11. 2015
    21:10

    Sociálně demokratický poslanec Jeroným Tejc navrhuje změnu zákona, podle které by jména těch nejbrutálnějších mladých vrahů byla známá. V současnosti jim anonymitu zaručuje zákon, který myslí především na jejich možný návrat do společnosti. Čí jména bychom napříště měli podle Tejce znát?

  • 1.Znásilnil a zavraždil spolužačku. Bylo mu 15 let

    Na Nový rok 2013 zemřela třináctiletá školačka Barbora cestou do Kmetiněvsi, kde bydlela. Vracela se od kamarádky ze sousední vesnice. Až testy DNA po 9 měsících odhalily, že za brutálním znásilněním a vraždou stojí R. P. (14), její spolužák ze školy. Genetická stopa se našla za nehty zavražděné dívky.

     

    Dívku naposledy viděla kamarádka kolem páté hodiny odpoledne, její tělo objevili obyvatelé vesnice na popud rodičů až před půlnocí. Domů to přitom od místa, kde byla přepadena, měla jen pár metrů.

    Když je někomu 12, může i zabít a nic se mu nestane! Jako vrah z Kmetiněvsi Robin P. (dnes 23). A třeba Matěj, který v podobném věku ubodal mámu. Když je někomu 12, může i zabít a nic se mu nestane! Jako vrah z Kmetiněvsi Robin P. (dnes 23). A třeba Matěj, který v podobném věku ubodal mámu. | Petr Novotný, facebook

  • 2.Nejmladší český vrah (12): Ubodal stařenku nůžkami

    Dvanáctiletý Milan T. utekl z dětského domova a vyhlédl si snadnou oběť. Stařenku, která bydlela sama. Annu Otčenáškovou (81) sedmkrát bodl nůžkami. Z jejího domu v Olešnici si odnesl pár korun. „Paní Otčenášková si takovou smrt nezasloužila. Byla moc hodná. Dvacet pět let nebyla nemocná. Mohla ještě dlouho žít,“ shodovali se místní.

     

    Milan údajně žádal ženu o nocleh, ta ho ale dovnitř nechtěla pustit. Chlapce to rozzuřilo a nůžky byly po ruce. Stařenku bodal do břicha i do hlavy, pak ji pro jistotu svázal a nechal vykrvácet. Po několika hodinách ji našel její synovec. Za vraždu šel nakonec do vězení i otec nezletilého násilníka.

     

    Za vraždu stařenky dostal mladistvý útočník 7 let. Za vraždu stařenky dostal mladistvý útočník 7 let. | Blesk / Jitka Žigová

  • 3.Ve 14 letech zavraždil svou adoptivní matku

    Byl ještě kojencem, když si ho Marie D. a její manžel vzali k adopci. Matce se Matěj (14) odvděčil několika ranami nožem. Vraždu chtěl svést na neznámou dvojici Rusů. Policie ale brzy zjistila pravdu. „Krev byla po celém domě. Byl z něj slyšet dupot, asi jak před ním utíkala. Neměla ale šanci. Měla i přeříznutou tepnu a vykrvácela,“ řekl muž ze sousedství.

     

    Mladík nakonec vše policistům ukázal, po rekonstrukci vraždy putoval do „dětského vězení“ v Boleticích.

    Soud poslal čtrnáctiletého vraha z Chlumce na čtyři roky do ústavu. Soud poslal čtrnáctiletého vraha z Chlumce na čtyři roky do ústavu. | Blesk - Jitka Pecharová, archiv

  • 4.Uškrtil macechu. Měla roční dítě

    Přítelkyni svého otce udusil teprve patnáctiletý chlapec. Stalo se to loni v Bechyni na jihu Čech. Žena byla matkou teprve ročního dítěte. „Kluk až dosud naprosto bezproblémový a šikovný. Zřejmě neunesl, že má otec novou rodinu, byl na něj fixovaný,“ poznamenala jedna ze sousedek ženy.

     

    Policie ho zadržela těsně poté, co jeho otec tělo přítelkyně objevil. Podle spolužáků prý otec často chodil na procházky s kočárkem, z bytu se prý ale hádky neozývaly.

    Teprve patnáctiletý mladík je podezřelý z vraždy nevlastní matky. Kvůli nízkému věku nesmí být odhalena jeho tvář. Teprve patnáctiletý mladík je podezřelý z vraždy nevlastní matky. Kvůli nízkému věku nesmí být odhalena jeho tvář. | Reprofoto TV Prima

  • 5.Kantora zabil 18 ranami nožem

    V roce 2004 se stala tragédie na svitavském učilišti. Jeden ze žáků tam 18 ranami připravil o život svého učitele Bohuslava Šíbla (60). Šlo o první útok na vyučujícího v hodině v Česku.

     

    Šestnáctiletý vrah dostal u soudu trest devět let ve vězení, část mu ale nakonec byla odpustěna. Když vyšel z vězení, rodina ho přijala zpět. Vrátil se do domku, kde bydlel s rodiči a mladší sestrou před vraždou a vězením. Ani si prý nezměnil jméno.

    Tehdy 16letý Vladimír ubodal během vyučování kantora. Tehdy 16letý Vladimír ubodal během vyučování kantora. | Blesk / Jitka Pecharová

djaba ( 30. listopadu 2015 22:02 )

O obětech naopak víme vše , i to co by se ani ventilovat nemuselo .

villi ( 30. listopadu 2015 21:29 )

JMÉNO !!! SEM S NÍM !!!

Zobrazit celou diskusi