Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Při nehodě u Nýrska zemřel motorkář: Řidič dodávky ho přehlédl

Při nehodě u Nýrska zemřel motorkář: Řidič dodávky ho přehlédl (ilustrační foto)
Při nehodě u Nýrska zemřel motorkář: Řidič dodávky ho přehlédl (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: ČTK - 
2. října 2015
19:33

Po srážce s dodávkou zemřel dnes u Nýrska na Klatovsku motorkář. Muže s těžkými poraněními převezl do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník. Později ale zraněním podlehl, řekli dnes ČTK mluvčí policie, záchranné služby a administrátorka fakultní nemocnice.

Podle mluvčí záchranné služby Lenky Ptáčkové utrpěl muž mnohačetná poranění, vrtulník ho převážel do Plzně v kritickém stavu.

Nehoda se stala u Nýrska. Čtyřiačtyřicetiletý řidič dodávky jel ve směru od Janovic nad Úhlavou a na křižovatce odbočoval vlevo. Zřejmě přehlédl protijedoucího třiatřicetiletého motocyklistu, nedal mu přednost a srazil se s ním, popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Náraz pak motorkáře odhodil ještě na další stojící dodávku.

Policisté na místě vyloučili alkohol u obou řidičů dodávek, při nehodě vznikla škoda předběžně odhadnutá na čtvrt milionu korun. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byl provoz v místě omezen. Osobní auta projížděla kyvadlově, nákladní musela počkat, dodala Jiroušková.

bizon_pepa ( 4. října 2015 18:42 )

Ten politickej idiot byl nyslím Šimonovský. a zdůvodnil to tím, že ve Skandinavii se svítí taky celoročně. To, že je tam tma už be dvě odpoledne mu evidentně nedocvaklo.

lynx ( 2. října 2015 21:36 )

Tímto komentářem pomíjím drastický dopad celoročního svícení na spotřebu paliv a tím taky na naše životní prostředí.

lynx ( 2. října 2015 21:34 )

Vinni touto trgickou nehodou jsou poslanci dolní komory parlamentu České Republiky, kteří schválili celoroční svícení osobních autobobilů. Ti idioti si totiž neuvědomili, že tímto nařízením riskují zásadním způsobem životy tisíců řidičů jednostopých vozidel - motocyklů, neboť ti se v množství svítících vozidel začali ztrácet. Ta banda naprostých idiotů se odkazovala na celoroční svícení v zemích západní Evropy a lhala tak sprostě do očí svých voličů, neboť např. ve Francii se ve dne nesvítí ani v zimě. Zimní svícení má svou logiku, neboť v zimě motorkáři nejezdí a lepší viditelnost v pošmourných dnech je žádoucí. Kolik ticíc životů je ještě třeba, aby si ti slabomyslní uvědomili svoji tragickou chybu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání