Janu Krytinářovou aféra, kterou se vcelku dobře bavilo celé Česko, pochopitelně ranila. Zvlášť, když se její táta neměl už dříve o rodinu kdovíjak dobře starat. Vše došlo tak daleko, že se ho dcera jednoduše zřekla, odmítala s ním komunikovat, a dokonce se začala stydět i za slavné příjmení. „Nechci s tím mít nic společného,“ prohlašovala, a na svém profilu na sociální síti si dokonce přepsala své jméno na »Jana radši neKrytinářová«. A vypadalo to tedy, že její otec zůstane po rozvodu v jabloneckém bytě úplně sám.

Teď to ovšem vypadá, že rodinné vztahy se začaly přece jen urovnávat. Jak zjistil deník Aha!, před rokem Krytinář daroval dceři část svého bytu v Jablonci nad Nisou, kam se přestěhoval z Prahy po rozvodu. Jana tak vlastní dvě pětiny jabloneckého bytu v panelovém domě, zatímco její otec byl vlastníkem zbylých tří pětin.

Zároveň je Krytinář od roku 2014 uveden jako věcné břemeno v pražském bytě v Libni, který celý patří Janě a s rodiči v něm před rozpadem jejich vztahu nejspíš bydlela. Zdá se tedy, že malému herci se velké rodinné problémy podařilo přece jen nakonec vyřešit.

Co je věcné břemeno?

Věcné břemeno umožňuje oprávněné osobě užívání majetku osoby povinné, například zajišťuje doživotní bydlení rodičů v domě dětí nebo trvalé právo cesty po soukromém pozemku. Může vzniknout smlouvou, na základě závěti, rozhodnutím soudu, úřadu nebo ze zákona.

Dcera navzdory doktorům

Jiří Krytinář celý život toužil po dceři. Kvůli vrozenému onemocnění postihujícímu růstové zóny kostí a chrupavky (tzv. osteochondrodysplazii) mu to lékaři ale nedoporučovali. Syndrom je totiž dědičný. Herec však svou dceru miloval. „Budu ji chránit až do své smrti,“ říkal před lety.