Když proto dnes na natáčení vzpomíná, mísí se v Šárce hezké vzpomínky s těmi horšími. „Nějaká negativa tam jsou, ale už je to za mnou,“ říká podnikatelka s kosmetikou, kterou život zavál i do italské Modeny a pak obloukem do domečku nedaleko Brna. Těmi negativy prý je zejména to, že si ji lidé dlouho s filmovou prostitutkou ztotožňovali. „Spousta lidí mě poznává...“ přiznala v jednom z posledních rozhovorů Šárka s tím, že se často setkala i s pokřikováním a oplzlými poznámkami. 

Na konkurz k Věře Chytilové, která film režírovala, ji prý poslal známý. „Může za to v podstatě jeden brněnský fotograf, Jeff Kratochvíl – Brňáci ho budou znát. Od patnácti let jsem mu dělala modelku, fotili jsme reklamní kampaně, třeba na Starobrno, TopTopic nebo automaty Stardust. Doporučil mě na konkurz k filmu, protože byl dvorním fotografem Bolka Polívky a jeho tehdejší manželky Chantal Poullain,“ dodává Šárka.

Šárce se před dvěma lety narodila dcera, k filmu už se ale nikdy nevrátila. Odmítla i roličku v pokračování Dědictví aneb Kurva se neříká – a vlastně udělala dobře, jak se časem ukázalo. Nastavované Dědictví totiž u diváků zcela propadlo.

Fotogalerie
1 fotografie