Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prokletí Homolkovi: Členové rodiny dopadli tragicky! Vražda, alkohol a rakovina!

/
  • Slavní Homolkovi si vyrazili na zimní rekreaci.
    18. dubna 2019 ● 11:00

    Taková normální rodinka Homolkových už rozesmívá diváky půl století. Osudy herců oblíbené trilogie však k smíchu vůbec nejsou – život jim vzal alkohol, vrazi či rakovina!

  • 1.

    Babi

    Marie Motlová – babi Homolková

    Babi Homolková ztvárněná Marií Motlovou (†67) se před televizními kamerami objevila poprvé až v 51 letech. I když předtím vystudovala zdravotní školy, touha po herectví zvítězila. Kariéru jí však neustále hatila záliba v alkoholu – kvůli němu ji vyhodili i z Národního divadla. Uplatnila se poté zejména v televizi, kde si zahrála i v Nemocnici na kraji města. Svérázný byl i její vztah k penězům. Ráda si dopřávala a žila na vysoké noze, na chalupu vzdálenou stovky kilometrů jezdila taxíkem, a když peníze došly, neváhala na černém trhu prodat vlastní občanský průkaz. V soukromí byla nešťastná ze svého vzhledu a korpulentní postavy, čemuž přikládala za vinu, že neměla nikdy děti.

    Motlová
    Autor: archiv

  • 2.

    Děda

    Josef Šebánek – děda

    Pražský taxikář a dělník Josef Šebánek (+61) byl před nástupem do filmů naprostý neherec. Však se dlouho nechal k filmování přemlouvat a bál se, že svým výkonem bude kazit hraní profesionálních herců. Nakonec ale nikdo nelitoval. „V každé volné chvíli nás bavil tak, že jsme všichni řvali smíchy,“ vzpomínala Helena Růžičková. Jeho slibně rozjetou kariéru ukončily problémy se srdcem. „V pětapadesáti ho začalo zlobit srdce. Žil ale dál naplno a nešetřil se, výsledkem byl plný invalidní důchod,“ říká Marie, vdova po herci. Jeho stav se zhoršil natolik, že poslední díl trilogie o Homolkových už nechtěl ani natáčet. Zhubl, nechal si narůst plnovous, aby ho lidi nepoznávali, a zemřel v roce 1977.

    Slavní Homolkovi si vyrazili na zimní rekreaci.
    Autor: archiv Petra Kakeše

  • 3.

    Ludánek

    František Husák – Ludánek

    Také František Husák alias maminčin mazánek Ludánek doplatil na svůj alkoholismus. Cestou z baru ho přepadli a zkopali neznámí útočníci a herec následkům zranění podlehl. Dosud není jasné, co se přihodilo, a identita násilníků nebyla nikdy objasněna. Zemřel v nemocnici 8. listopadu 1991.

    Husák
    Autor: archiv

  • 4.

    Heduš

    Helena Růžičková – Heduš

    Helena Růžičková se po Homolkových stala zřejmě nejpopulárnější členkou svérázné rodinky a také slávu dokázala nejlépe zúročit. Stala se jednou z nejvýraznějších hereček, a to i vizuálně. V dobách největší slávy vážila přes dvě stě padesát kilogramů! Na Heduš Homolkovou později navázala neméně úspěšnou rolí Škopkové v další trilogii Slunce, seno... Zdeňka Trošky. Na sklonku života bojovala coby silná kuřačka s rakovinou, zemřela 8. ledna 2004 poté, co pochovala svého jediného syna Jiřího i manžela.

    Homolkovi
    Autor: archiv

  • 5.

    Péťa

    Petr Forman – Péťa

    Syn slavného režiséra Miloše Formana a herečky Věry Křesadlové, bratr Matěje. Dětský herec, dnes divadelník a loutkář, který se k filmu občas vrací. Zahrál si v komediích Horem pádem či Probudím se včera.

    Starší synové Miloše Formana Petr a Matěj
    Autor: Facebook, profimedia.cz

  • 6.

    Máťa

    Matěj Forman – Máťa

    V současnosti se věnuje převážně divadelnímu umění a činnosti ilustrátora, výtvarně doprovodil knihy z nakladatelství Meander, hlavně Jiřího Stránského. V televizi či filmu vystupuje sporadicky.

    Ecce homo Homolka
    Autor: Foto: Archiv Blesku

    Fotogalerie
    10 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

Kristna Beov: Paní Růžičková nebyla kráva ani v civilu ani před kamerou. Imbecilním?! A proto to byli nejsledovanější filmy a i teď se na ne lidi pořád dívají

(26. 06. 2019 22:27)

Taurus70: Silen Ty jsi ale Koko.!😂😂

(18. 04. 2019 19:04)

Kolobrnda: I když žiju rád, jsem šťastný že už jsem starý a konečně umřu. Tenhle svět "LIDÍ" je mi odporný, jen příroda mi bude chybět...

(18. 04. 2019 12:57)

mazd: Pan Šebánek naprosto vynikal nad ostatní.

(18. 04. 2019 11:58)

silen: ...jen ten první díl "Ecce homo...", pak už to byla nuda. Neherec Šebánek už si hrál na herce a trapně přehrával, Růžičková - to byla kráva i v civilu a její pseudoherecký afekt byl na "Bohnice", všichni, včetně těch malých Formanů, se pitvořili, jako by hráli o Oskary... a celé se to hodně podobalo těm imbecilním Troškovým komediím...!!!

(18. 04. 2019 11:46)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy