Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve vedru nechali zamčené štěně v autě. Hrozilo mu přehřátí, pomohli až hasiči

Malé štěňátko labradora bylo uvězněno v rozpáleném autě, zatímco páníčci nakupovali.
Malé štěňátko labradora bylo uvězněno v rozpáleném autě, zatímco páníčci nakupovali.  (Autor: Městská policie Pardubice)
Autor: haj - 
7. července 2015
20:27

Česko sužují tropická vedra a všichni se snaží z přímého slunce co nejrychleji utéct do stínu. Ovšem pár bezohledných páníčků z Pardubic nechal v tomto počasí nebohé štěně samotné v rozpáleném autě a odešel v klidu nakupovat.

Majitelé světlého štěňátka labradorského retrívra zaparkovali vůz během parného odpoledne na slunci a zvíře ještě ve voze uvázali vodítkem k páčce sedadla. Odešli v klidu nakupovat do hypermarketu a ani je nenapadlo, že psík v rozpáleném autě bojuje o život.

Zvířeti hrozila hypertermie (přehřátí organismu) a mohl i zemřít. Naštěstí ho před krutým údělem zachránila kolemjdoucí žena. Zavolala totiž městskou policii, která po příjezdu na místo nařídila zaměstnancům obchodu, aby majitele psa vyvolali rozhlasem.

Zároveň přes Policii ČR zjistili kontakt na majitele vozidla a snažili se mu dovolat, telefon však nikdo nebral. Nakonec na výzvu z rozhlasu manželský pár zareagoval, jeho řidič auto odemkl a pejska přemístil do stínu. Policii slíbil, že zvíře odveze na veterinární kliniku.

„Strážníci s majitelem psa sepsali oznámení o přestupku na příslušný správní orgán, který se bude případem dále zabývat,“ uvedla v tiskové zprávě pardubické policie mluvčí Lenka Uskobová.

„Městská policie apeluje na všechny majitele domácích zvířat, aby v tomto horku nenechávali zvířata v autech, případně je ani neuvazovali na přímé slunce, protože u nich hrozí přehřátí organismu,“ dodala policejní mluvčí.

 

 

 

jaromir123 ( 8. července 2015 07:14 )

Tam mají tu nejlevnější - otevřená okna a dveře.

baronessa ( 8. července 2015 06:48 )

no, ti tam musí mít klimatizaci, aspoň v oficiálních velkochovech, jinak by tam ošetřovatelé nevydrželi.

jaromir123 ( 8. července 2015 06:37 )

A že v tomto vedru trpí i tisíce kraviček a vepříků, na kterých si pak všichni pochutnáte, to se nikomu nezdá divné. To bude asi tím, že to nikdo nechce vidět.

paula ( 8. července 2015 06:20 )

Nějak se ve článku nemohu dočíst o hasičích, uváděných v titulku Jinak ale - ty lidi jsou hovada.

baronessa ( 8. července 2015 06:08 )

Přesně tak. kdyby v autě sedělo dítě, taky by napřed sháněli rodiče telefonem? Udivuje mě, kolik je kolem blbců, kteří přes varování a osvětu stále dokola dělají tutéž hroznou chybu. Do auta bych je na čtvrt hodinky posadila a zavřela dveře i okna, ať si užijou.

Zobrazit celou diskusi