Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

10 českých modelek, které dobyly svět!

  • 19. června 2015 | 06:00

    České holky jsou nejhezčí. To je bez debat. Důkazem je i to, že několika našim modelkám se podařilo se z českého rybníčku probojovat až na ta nejprestižnější přehlídková mola. Podívejte se, které české krásky to dokázaly.

  • Petra Němcová (35)

    Petra Němcová
    Autor: Profimedia.cz

    Petra pochází z Karviné a zlomovým bodem v její kariéře modelky bylo vítězství soutěže Elite Model Look v roce 1995. Předváděla pro přední módní domy, objevila se na obálce časopisu Sports Illustrated a také byla andílkem Victoria's Secret. Petra si ale ve svém životě zažila i velmi krušné chvíle. V roce 2004 zabila thajská tsunami jejího snoubence Simona Atleeho, ona jen tak tak unikla smrti. Po této hrozné zkušenosti se rozhodla založit nadaci The Happy Heart Fund, která pomáhá obětem živelních katastrof. 

  • Eva Herzigová (42)

    Eva Herzigová
    Autor: Profimedia.cz

    Tato supermodelka z Litvínova je žena mnoha talentů. Je označována za nejkrásnější ženu planety a přezdívá se jí Miss Wonderbra – díky kampani na podprsenku Wonderbra – nebo Marilyn Monroe z Východu. Kariéru odstartovala v roce 1989, kdy prošla konkurzem agentury Metropolitan Models a odcestovala do Paříže. Kdybychom měli vyjmenovat všechny její úspěchy, byli bychom tu pěkně dlouho. Mezi ty největší patří už zmiňovaná reklamní kampaň na podprsenku Wonderbra, kampaň pro Calvina Kleina nebo pózování na obálce Vogue. Minulý rok si vyzkoušela i práci herečky, když si zahrála po boku Jiřího Macháčka ve filmu Pohádkář. Nebyl to však její filmový debut, před kamerou se objevila poprvé už v roce 1995 ve francouzské komedii Strážní andělé.

  • Taťána Kuchařová (27)

    Taťána Kuchařová
    Autor: Profimedia.cz

    Taťána v roce 2006 vyhrála Miss České republiky a následně se stala i Miss World. Kromě modelingu se věnuje také herectví, vidět jste ji mohli například v televizním seriálu Gympl s (r)učením omezeným, a nyní si dokonce zahrála hlavní roli v romantické komedii Správnej dres, která půjde letos do kin. Jejím dalším obrovským úspěchem je účast na zasedání Komise pro sociální rozvoj OSN, kde dostala možnost prezentovat svou nadaci Krása pomoci. Ta se zaměřuje na pomoc seniorům a zajišťuje, aby mohli vést aktivní a plnohodnotný život. Že má i pohybový talent, dokázala v taneční show StarDance... když hvězdy tančí, kde se s tanečním partnerem Janem Onderem umístila na druhém místě. V současnosti tvoří pár s Ondřejem Brzobohatým, se kterým randí od roku 2013.

  • Simona Krainová (42)

    Simona Krainová
    Autor: Profimedia.cz

    Říká se, že risk je zisk. V případě Simony byl risk v podobě obětování vzdělání ve prospěch modelingu trefou do černého. V roce 1989 si ji na castingu vybrala agentura Madison Models a Simona odcestovala do Paříže, kde začala její úspěšná kariéra. Předváděla například pro Yves Saint Laurenta, Max Mara, objevila se na titulkách Elle, Marie Claire a mnoha dalších. Je ředitelkou a zároveň i patronkou soutěže Czechoslovak TopModel a zahrála si i v několika filmech. Je šťastně vdaná za Karla Vágnera, s nímž má dva syny, Maxe a Bruna.

  • Linda Vojtová (29)

    Linda Vojtová
    Autor: Profimedia.cz

    Topmodelku, která zanedlouho oslaví třicáté narozeniny, můžete znát především z reklamní kampaně na minerální vodu Mattoni a později také na nápoj Mattoni Schorle. V roce 2000 vyhrála soutěž Elite Model Look, která odstartovala její zářnou kariéru. Díky svému vzhledu je přirovnávána k modelingové legendě Gisele Bündchen, a vysloužila si tak přezdívku Baby Gisele. Žije v New Yorku, ale do rodné Prahy se vrací ráda. Je zasnoubena s americkým hercem Jamisonem Ernestem.

  • Tereza Maxová (43)

    Tereza Maxová
    Autor: Profimedia.cz

    Poznávacím znakem Terezy je bezesporu výrazný nos, za který nejspíše vděčí svému židovskému původu. Půvabná modelka zahájila kariéru konkurzem do modelingové agentury v roce 1989 a stejně jako její kolegyně Eva Herzigová odcestovala vstříc své budoucnosti do Paříže. V současné době žije v Monaku s přítelem a vychovávají tři děti, přičemž jedno má Tereza z předchozího vztahu. Stala se tváří Bohemia Sektu a také má svou vlastní nadaci, Nadaci Terezy Maxové, která se stará o opuštěné děti. 

  • Karolína Kurková (31)

    Karolína Kurková
    Autor: Profimedia.cz

    Karolína pochází z Pardubic a už ve svých sedmnácti letech se objevila na obálce Vogue. Poté, co se odstěhovala do New Yorku, se začala hrnout jedna nabídka za druhou, a to například pro Louis Vuitton, Christian Dior nebo Versace. Stala se také andílkem Victoria's Secret, ale jejich show se zúčastnila naposledy v roce 2011. Pro rok 2008 byla zvolena nejvíce sexy ženou světa a zahrála si například ve filmu G. I. Joe po boku Channinga Tatuma. Od roku 2009 je provdaná za Archieho Druryho, mají spolu jednoho syna a jejich domovem je New York.

  • Pavlína Němcová (42)

    Pavlína Němcová
    Autor: Profimedia.cz

    Pavlína začínala v modelingu společně s Evou Herzigovou, když se v roce 1989 vydaly za kariérou do Paříže. Bydlí střídavě ve Francii a v Čechách, kde má i svého současného partnera. Každý z dvojice má dítě ještě z předchozího vztahu a společně plánují další přírůstek. Pavlína se nevěnuje pouze modelingu, ten, jak přiznala, ji stejně nikdy úplně nenaplňoval. Je producentkou, herečkou a v nedávné době se pustila i do navrhování, a vznikla tak značka ručně vyráběných luxusních šperků Gioia by Pavlína Němcová.

  • Daniela Peštová (44)

    Daniela Peštová
    Autor: Profimedia.cz

    Potenciál Daniely Peštové objevila agentura Madison Modeling Agency. Mezi její největší úspěchy můžeme zařadit titulní strany časopisů Elle, Cosmopolitan, GQ nebo několik sérií focení pro sportovní fotografický magazín Sports Illustrated. Daniela má tři děti – dvě se současným dlouholetým partnerem Pavolem Haberou a syna Yannicka z předchozího manželství. Minulý rok se spekulovalo, že dvojice prochází krizí, ale zdá se, že jim to pořád klape!

  • Hana Soukupová (29)

    Hana Soukupová
    Autor: Profimedia.cz

    Hanu můžete znát z našich obrazovek především z reklamního spotu pro Mattoni, ve kterém se procházela „oblečená“ v šatech z vody. Devětadvacetiletá topmodelka svou kariéru zahájila potom, co v roce 2001 zvítězila v soutěži Topmodelka 3. tisíciletí. Získala například zakázky pro Calvin Klein, Gucci, Dior a byla hlavní tváří Versace. Před osmi lety se vdala za Drewa Aarona a minulý rok v srpnu se jim narodil syn Finn. 

    Další fotky modelek v galerii!

Autor: luh
Diskuse ke článku
.