Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Záhadná první žena Stanislava Grosse (†45): Ráda se zbavila jeho jména!

Autor: Eva Pospíšilová - 
18. dubna 2015
05:00

Proč tak úzkostlivě tajil svoji první manželku? Co se stalo, že byli do půl roku od svatby rozvedeni? A proč ona Blesku řekla, že se ráda zbavila jeho jména? Tohle tajemství si vzal expremiér Stanislav Gross (†45) do hrobu.

Sympatické blondýnce Dagmar Vadlejchové bylo osmnáct, když si v roce 1990 brala o dva roky staršího Stanislava Grosse, který se právě vrátil z vojny. Byla to prý velká láska. Jenže už půl roku poté z ní byla rozvedená paní.

„Ženil jsem se těsně po vojně z mladické nerozvážnosti,“ to bylo jediné, co kdy o svém prvním manželství Gross řekl. Pak už jenom mlčel, jako by právě tohle bylo tím největším státním tajemstvím.

Jakékoliv vyjádření odmítl i v roce 2005, kdy první manželku tehdejšího premiéra Blesk vypátral. Ani ona nevnesla jasno do záhady, proč je jejich vztah tabu. „Standa vás bude žalovat,“ prohlásila jen.

Žila tehdy s rodinou na jednom z pražských sídlišť a vypadala spokojeně. Ohlížet se snad proto rozhodně nechtěla. „Nezlobte se. Pro mě je to uzavřená kapitola. Bylo to před patnácti lety a já se k tomu nechci vracet,“ řekla.

Naznačila ale, že se ráda jména Grossová zbavila. To nové získala s druhým mužem, který prý jezdil jako taxikář. „Jsem ráda, že jsem Větrovcová,“ řekla, když šla tehdy na první sníh bobovat se svými dvěma malými syny.

A na otázku, jestli jí není líto, že teď mohla být paní premiérová, se jen usmála: „Čeho bych měla litovat?“ Totéž si zřejmě opakovala ještě mnohokrát, když na jejího prvního manžela začaly vyplouvat ne zrovna hezké věci. Jeho vzestup i pád, podivné získávání majetku i krutou smrtelnou nemoc s ním už prožila druhá žena Šárka (45), s níž měl Gross dcery Denisu (17) a Natálku (12).

jasnovidec01 ( 21. dubna 2015 09:59 )

ten Blesk fakt nemá žádnou soudnost!!!co sem tahá minulost Grose!!!nejde jednoduše nechat mrtvého v klidu odpočívat a pohřbít, a rodinu ušetřit dalšího trápení?prostě zemřel ČLOVĚK a basta.Vždyť jich denně zemře desítky,ale holt někomu to nepříjde zajímavé protože by mu to neplnilo stránky.A jinak!!!ta ženská je údajně 15 let rozvedená????ale to je hovadina,kdy se Gros ženil se Šárkou a kolik je let nejstarší dceři Denisce 17 let haha

cernykarkul ( 18. dubna 2015 20:47 )

všem přeplaceným chodí Zeman na svatby

nicnezpravda ( 18. dubna 2015 14:16 )

no a co

wimr.vegeta ( 18. dubna 2015 13:07 )

pavel219-evolution11 byl vyš.ukán mámou komunistkou co lízala vejce papalášum, debil jeden

wimr.vegeta ( 18. dubna 2015 13:05 )

jó tapetovat už se ta sr.ačka pavel219-evolution11 bojí hahahaha už má nakadíno v kalhotách blbeček pavlíku dej nám sem ňáký jeleny, ty hovado

Zobrazit celou diskusi