Apple Watch

(v prodeji v Německu od 24. dubna, cena: od 10 500 Kč)

Apple Watch
Autor: EPA

Apple představil hned tři verze. Základní verze Sport je z hliníku, klasická je z oceli a ta nejdražší, pozlacená, vyjde skoro na 300 tisíc. Jejich největší výhodou bude snadné ovládání, propojení s iPhonem a hlavně značná rozšiřitelnost aplikacemi z App Store. Česko bohužel není mezi zeměmi, ve kterých budou hodinky zpočátku k dostání. Jejich největší slabinou je absence GPS. Cestu tak dokážou změřit jenom podle kroků, ne podle skutečné vzdálenosti.

Hodnocení: 8/10

 

Samsung Gear S

(již v prodeji, cena: 10 000 Kč)

Samsung Gear S
Autor: Samsung

Mají slot pro micro SIM kartu, takže si s nimi zavoláte, i když nejsou spárované s mobilem. Stejně tak napíšete i SMS, což jde překvapivě dobře. Samostatnost je to proti ostatním kouskům velká, avšak propojení je stále nutné pro získání telefonního seznamu nebo e-mailového klienta. Mají vlastní GPS. Výdrž baterie je však slabší. Přesto jde o nejzajímavější hodinky z nabídky.

Hodnocení: 9/10

 

Asus Zenwatch

(v prodeji, cena: 7000 Kč)

 

Asus Zenwatch
Autor: ASUS

Kožený řemínek, „ciferník“ z nerez oceli. Asus Zenwatch vypadají luxusně, ale přesto jsou levnější než konkurence. Mají sice krokoměr, počitadlo kalorií i monitor srdeční činnosti, ale hrají právě na design. Celkově je funkcí v hodinkách o dost méně než u konkurence.

Hodnocení: 7/10

 

Motorola MOTO 360

(v prodeji, cena: 7300 Kč)

Motorola Moto 360
Autor: Motorola

Jsou vzhledné, mají spoustu sportovních a fitness funkcí a po propojení s Android mobily jich můžete získat ještě víc. Motorola MOTO 360 jsou ale tak trochu podvodem. Tváří se, že mají plně kulatý displej, ale není tomu tak. Na jeho spodní straně je nevzhledná černá čára. A podle nás i zbytečná.

 

Hodnocení: 6/10

 

Sony Smartwatch 3

(v prodeji, cena: 7300 Kč)

Sony Smartwatch 3
Autor: Sony
Tohle jsou chytré hodinky pro sportovce, hlavně pro plavce. Jsou totiž vodotěsné. Vynikají hlasovým ovládáním, které samozřejmě doplňuje to dotykové. V mnoha testech však vyšlo, že je jejich displej horší než u konkurence. Design je ze všech směrů pěkný.

Hodnocení: 7/10

Fotogalerie
6 fotografií