Herečka, která přivedla ve filmu Notting Hill do rozpaků Hugha Granta, objevila se v Šestém smyslu a pak svou kariéru rozjela v seriálu O. C. California, v žalobě také uvádí, že ji matka vyhodila z domu v Beverly Hills za téměř osm milionů dolarů (asi 197 milionů korun), který pořídila za peníze z dceřiny herecké kariéry.

Nuala Barton fungovala jako manažerka své dcery. Podle žaloby lhala o tom, kolik dcera dostala za natáčení, a rozdíl skončil v její vlastní kapse.  Mische Bartonové bylo 17 let, když začala natáčet seriál O.C.

Barton se tak připojila k celé řadě dětských hvězd, které v dospělosti hnaly své rodiče před soud kvůli penězům, jež vydělaly. Nejznámější je mezi nimi zřejmě Macaulay Culkin. V době, kdy tento dětský představitel hlavní role z filmů Sám doma dospíval, dostal se do ohniska rozvodového sporu mezi matkou a otcem, který fungoval jako jeho manažer. Když bylo Culkinovi 15 let, vyzval jeho právní zástupce soud, aby ho zbavil svěřenecké péče jak matky, tak otce.

Proti vlastním rodičům a bývalému manažerovi soudně bojoval také Gary Coleman, který jako roztomilý černošský chlapec zářil v americkém seriálu Diff'rent Strokes. Jeho tahanice o peníze, které v seriálu vydělal, trvala čtyři roky. V roce 1993 soud rozhodl, že mu mají rodiče a manažer vyplatit téměř 1,3 milionu dolarů, o které ho v letech 1978 až 1986 ukrátili.

Soudní spor se svou matkou vedla také Ariel Winter, teenagerská hvězda seriálu Taková moderní rodinka. V roce 2012 soud její matku zbavil jakékoli možnosti podílet se na kariéře své dcery kvůli obvinění z tělesného a citového týrání.

Fotogalerie
5 fotografií