Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dámy v čele radnic: Kráska Žídková i bývalá moderátorka Jurinová starostkami!

Autor: simao, ČTK - 
12. listopadu 2014
22:00

Miss Europe 1995 Monika Žídková povede jako starostka Kravaře. Někdejší moderátorka zpráv Eva Jurinová pak usedne do čela obce Sadská. Povolební vyjednávání přináší zajímavé výsledky. A do čela se v komunální politice derou i známé tváře!

Žijí každá jinde. „Jejich“ obce sice po silnici dělí 323 kilometrů, přesto mají jedno společné. Ze známých tváří se staly volební taháky. A nyní usednou dokonce do křesel starostek ve středočeské Sadské a ve slezských Kravařích. Evu Jurinovou a Moniku Žídkovou stihl podobný osud.

Žídková starostkou, Hadamczik v radě

Ustavující zasedání v zámku v Kravařích rozhodlo – novou starostkou se stala kráska Monika Žídková! Někdejší Miss ČR 1995 pogratuloval k politickému úspěchu i bývalý kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Oba kandidovali v komunálkách za hnutí Za Kravaře prosperující. A podařilo se jim ve volbách vyhrát. V radě budou mít 5 křesel z 21.

„Budu se vám v následujících čtyřech letech snažit dokázat, že na to mám,“ řekla podle serveru novinky.cz Žídková po svém zvolení. Za Kravaře prosperující přitom spojilo síly s ODS a lidovci. Hadamczik si však pohoršil, nebude již místostarostou, ale řadovým radním.

Starostkou Sadské na Nymbursku se pak stala bývalá televizní moderátorka Eva Jurinová, která kandidovala za hnutí Změna pro Sadskou. Pro Jurinovou začátkem listopadu hlasovalo 10 z 15 přítomných zastupitelů. Komunálky přitom v Sadské vyhrála právě Změna pro Sadskou s pěti mandáty před ODS (4 mandáty) a KSČM (také 4 mandáty). Jeden mandát připadl ČSSD a SNK – Naděje pro město Sadská. Koalici v třítisícovém městě uzavřelo hnutí s Jurinovou s ČSSD a KSČM. 

Plánů mají dámy hodně

Moderátorka Jurinová v Sadské plánuje například opravy komunikací a chodníků nebo vybudování možností pro společenské akce, koncerty a setkávání různých spolků. Své plány má v Kravařích i Žídková.

„Plánů je hodně. Nejvíce potřebná je stavba nového hřiště u místní základní školy,“

Monika je snad jedinou Miss, která po vítězství neopustila partnera. Naopak se za něj provdala a má s ním děti. Monika je snad jedinou Miss, která po vítězství neopustila partnera. Naopak se za něj provdala a má s ním děti. | fotoarchiv Topgal
S manželem Petrem jim to klape. S manželem Petrem jim to klape. | Martin Sekanina, vizáž Lenka Šourková/Redken, Archiv Blesku
Monika Žídková opět s manželem Monika Žídková opět s manželem | Martin Sekanina, vizáž Lenka Šourková/Redken, Archiv Blesku
Žídková s dcerou Nikolou a synem Davidem Žídková s dcerou Nikolou a synem Davidem | Martin Sekanina, vizáž Lenka Šourková/Redken, Archiv Blesku
Moderátorská dvojice Eva Jurinová a Martin Severa Moderátorská dvojice Eva Jurinová a Martin Severa | hermina.cz
řekla Žídková, které se podařilo v roce 1995 vyhrát i světovou soutěž krásy Miss Europe. Jak se bude dámám dařit v čele radnic?

popocatepetl ( 30. listopadu 2014 10:05 )

Jojo, to je ten Lojza. Jen poslední megakšeft s pozemky na úkor státu a daňových poplatníků mu prý nevyšel, ale to třeba stát v tichosti a v zákulisí ještě pro Lojzu napraví. My, daňoví poplatníci, přece rádi gaunerům a všem členkám jejich harému zajistíme krásný milionářský život.

trhnisinadledvinkou ( 13. listopadu 2014 10:37 )

ach bože, ty jsi blbá

hofihofi ( 13. listopadu 2014 10:33 )

Hm uz se voli podle koz a ne podle zkusenosti a znalosti v rizeni obce, hezke.

trhnisinadledvinkou ( 13. listopadu 2014 09:27 )

no, obě to jsou dámy, bez skandálů a v hlavě taky nemají nasráno... já jim fandím

abcd.adcb ( 13. listopadu 2014 07:33 )

Jen aby tam byly něco platný!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa