Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Moderátor Moravec: Od Zemana jsem dostal polibky smrti! Babiš s Kalouskem jsou k nezastavení

Miloš Zeman Moravcovi vzkázal, že k němu už nikdy nepřijde
Miloš Zeman Moravcovi vzkázal, že k němu už nikdy nepřijde  (Autor: Reprofoto ČT)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
11. října 2014
06:29

Již tradičně kočíroval politiky při velké předvolební debatě, lídry bude zpovídat i po volbách. Václav Moravec je neodmyslitelnou součástí voleb v Česku. I když se názory na jeho výkony různí, jméno si udělal velké. Prezidentovi Zemanovi je však nyní trnem v oku. Jak to Moravec prožívá?

"Jestliže novinář řekne, že prezident lže, a potom je usvědčen z nepravdy, tak je to buď podvodník, nebo amatér. Já jsem se rozhodl na to reagovat podobně jako Václav Klaus, který k Václavu Moravcovi nikdy nechodil. Já jsem mu dal dvě příležitosti a třetí mu už nedám," vzkázal Moravcovi prezident Miloš Zeman ve vysílání Frekvence 1. Stal se tak druhým prezidentem, u kterého se Moravec dostal do klatby.  

Známý moderátor, který v týdnu nemohl chybět ani u velké předvolební debaty lídrů stran pro Prahu, si z toho však těžkou hlavu nedělá. Alespoň v rozhovoru pro magazín Lidových novin.

Polibky smrti od Zemana

O Zemanovi Moravec tvrdí: "On (Zeman) spoléhal a spoléhá na improvizaci. Žije tak trochu z podstaty. Myslí si, že nedostatek faktů přebije bonmoty a sloní pamětí." A k současnému sporu dodává: "Já neudělal nic jiného, než že jsem poukázal na prezidentovo klamání v debatě o služebním zákoně. Miloš Zeman měl v době svého premiérování politické náměstky, proti kterým dnes brojí, a měl je i ve svém návrhu služebního zákona. A moc dobře to ví. Podobně v některých věcech veřejnost klamal i Václav Klaus."

Zeman však služební zákon právě kvůli politickým náměstkům na ministerstvech, které ioznačuje za budižkničemy, vetoval. Nikoho tím nepřekvapil, čekalo se to... Co přitom Moravec říká na to, že ho Zeman v minulosti na rozdíl od naprosté většiny novinářů chválil? "To byly polibky smrti. O to je to teď pikantnější," říká v Lidových novinách Moravec.

Babiš a Kalousek, to je dvojice!

Jestliže to však má prezident Zeman podle Moravce tak trochu "na háku", kdo naopak chodí do jeho studia nejlépe připravený? "Miroslav Kalousek je velmi obratný diskutér, umí si sehnat informace a skvěle je použít. Navíc je politický matador. A přesto mu to ve vztahu k veřejnosti moc nefunguje," myslí si Moravec. Velmi dobře připravený a s velkým množstvím podkladů však prý do studia chodí i Kalouskův nástupce a rival Andrej Babiš. "Zřejmě už zjistil, jak tvrdé řemeslo politika je, a taky to, že se stát nedá řídit jako firma," dodal moderátor. Přiznává však, že když jsou Kalousek s Babišem v jednom vysílání, pro moderátora je to pořádný oříšek - vrátit je k původní otázce je dle Moravce opravdu těžké.

pozorovatel2013 ( 9. února 2015 16:27 )

být prezidentem, tak k Moravcovi nejdu ani na poprvé.

pozorovatel2013 ( 9. února 2015 16:26 )

a polibek smrti? od kdy, když jste na chlapy?

pozorovatel2013 ( 9. února 2015 16:25 )

Kalous a kníže jsou největší zmetkové co kdy byli u moci! Přívrženci knížete jsou akorát pravdoláskaři, co vymyšlí ***iny u chlastu. Kalousku a spol, vás budou muset zastřelit, abychom se zbavili parchantů jako jste vy. Kalouska vyhodíte dveřmi a on přileze oknem. A spící kníže? to si snad děláte pr.del ne? Moravec je to samé co oni!!!

lalia ( 19. ledna 2015 13:57 )

Jestliže měl kdysi Zeman náměstky,to neznamená,že nyní je nechce.Je jiná doba,musí se šetřit a zkušenosti ví,že bez nich to půjde.Proč ho za to pranýřujete ? Vaše protiargumenty jsou absurdní.Časy se mění a vyvíjí,co bylo dobré kdysi,nemusí být teď.Prostě hon na prezidenta se vám líbí.....

abyss ( 12. října 2014 23:04 )

Jenže to že Zeman měl v době svého premiérování politické náměstky a měl je i ve svém návrhu služebního zákona, je pravda, takže ten kdo "úlítnul" není Moravec ale Zeman. Když pak zjistil, že mu u Moravce jeho lži neprojdou, snažil se to obrátit proti němu a jak trucovitej senilní dědek prohlásil že s ním končí Moravce sice nemusím ale Zeman je těžce pod úrovní třeba jenom průměrného prezidenta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa