Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Susan Boyle: Neměla jsem na nájem

11. ledna 2014 | 08:00

Když se na Susan podíváte dnes, jen těžko byste v ní hledali stydlivou rodačku ze Skotska. Vítězka soutěže Británie má talent totiž doslova srší energií. A přestože popularita, kterou ze dne na den získala, má nejen výhody, ale i svá úskalí, Susan by ji prý za nic na světě nevyměnila.

Susan Boyle(52) není jen rychlokvaškou z televizní pěvecké soutěže. Je to osobnost, která se musela poprat s obrovskou popularitou nejen v Británii, ale po celém světě.

Příběh ženy, ve které byste jen těžko byste hledali superstar, si zamilovali dámy po celém světě. Dokázala jim totiž, že pohádka o Popelce může být pravdivá. Až na to, že Susan není žádná krasavice a místo prince má na svém bankovním kontě 22 milionů britských liber.

Lesk stříbrného plátna

Loňský rok roku byl pro Susan velmi hektický. Kromě proma pro svůj nový singl a ambasadorské práce pro charitativní organizaci na ochranu dětí Save the Children, totiž dostala také svoji vůbec první filmovou roli.

Současná Susan už dávno není děsivě obečenou obtloustlou ženskou s neupraveným obočím, chlupy na bradě a zničeným vlasy v beztvarém hnízdě na hlavě.
Autor: Sony BMG

Snímek se jmenuje The Christmas Candle (Vánoční svíce) a na plátnech kin se objevil 29. listopadu 2013. Zpěvačka si natáčení prý ohromně užila, i když musela po celou dobu nosit na hlavě paruku a cpát se do velmi stahovacích kostýmů.

"Zbožňuju oblékat se do šatů z 19. století, ale přiznávám, že nosit korzet bylo dost bolestivé. V každém případě bych ale ráda natočila víc filmů. Bylo by opravdu báječné, kdyby se do Hollywoodu zase vrátil zlatý věk muzikálů.", říká Susan pro britský časopis Woman. Její život ale nebyl vždy takový, jaký je dnes.

Na pokraji bídy

Susan v soutěži Británie má talent. Dojemně vyparáděná kostelní uklízečka ze Skotska, která hlasem i zjevem šokovala svět. Nejdřív si vysloužila posměch, poté ovace.
Autor: Sony BMG
Když jí v roce 2007 zemřela matka, o kterou se dlouho starala, měla Susan velké problémy sehnat peníze i na zálohy za energie. Jednu zimu tak strávila v domě bez elektriky a topení, protože si nemohla dovolit je zaplatit. Zoufale se tak snažila hledat pomoc a východisko z této situace.

Susan Boyle je jednou z nejslavnějších soutěžících pořadu
Autor: profi media.cz
Přihlásila se tedy do soutěže Británie má talent, ve které veřejnosti vůbec poprvé odhalila, jaké zlato se ukrývá v hrdle této velmi nenápadné a ještě víc stydlivé ženy středního věku. "Teď, když jsem slavná, jsem daleko šťastnější, než jsem byla před tím.", říká Susan s pokorou. "Umožnilo mi to navštívit spoustu cizích zemí a potkat mnoho úžasných lidí. Také mohu nosit pěkné oblečení a dělat věci, o kterých by se mi dřív ani nesnilo."

Hvězda bez manýrů

Současná hvězda. S nevzhledné Su se stala dáma. Proměna je mimořádná. Susan zhubla, má obarvené vlasy, upravený účes, ztenčené obočí, elegantní make-up. Lacině křiklavé zlaté šatičky vystřídalo rafinovaně řasené pouzdro černé toalety.
Autor: Sony BMG
Pokud byste si ale mysleli, že se ze skromné Susan stala namyšlená celebrita, byli byste na omylu. Talentovaná zpěvačka se ovšem nechala slyšet, že je velmi ráda, že byla objevena až ve svých bezmála padesáti letech, protože kdyby popularita přišla dřív, zřejmě by nevěděla, jak se s ní vyrovnat. V dnešní době je tak pro ni jednou z nejdůležitějších věcí žít si svůj normální život.

"Odvrácenou stranou popularity je velká ztráta soukromí. Také proto se nechci stěhovat do Londýna. Můj život ve Skotsku, který jsem žila dřív, je pro mě pořád velmi důležitý, ale je báječné, že dnes si mohu dovolit obklopit se lidmi, kteří mi pomáhají, například s praním prádla a nakupováním. Stejně ale pořád nakupuji potraviny v supermarketu a pro oblečení chodím do Marks & Spencer nebo Next. Na designérské značky a jejich stylové kousky stejně nemám figuru.", přiznává se Susan se smíchem.

Současná Susan je decentní dámou, chodícím důkazem, jak šikovně umí showbyznys pracovat s iluzí za účasti stylistů, vizážistů, imagemakerů.
Autor: Sony BMG
A i přestože si slavná britská zpěvačka pořídila nový, krásný dům, nechala v něm bydlet svoji neteř a stále žije v domě své matky. Přesně v tom stejném, ve kterém onu osudnou zimu potmě mrzla. Cítí se v něm prý daleko příjemněji, než kdekoliv jinde. Právě jemu totiž také vděčí za svůj nový, šťastný život.

Autor: brig