Hity ze slavného alba So (1986) jako Sledgehammer, píseň Don’t give up, kterou s ním nazpívala křehká Kate Bush, nebo slavná píseň Red Rain. Ty všechny zazní už 10. října na pražském koncertu, který bude hostit O2 Arena.

Držitel několika cen Grammy, progresivní rocker se sklony k world music a v posledních letech velký dobrodinec Peter Gabriel se vrhl na sólovou dráhu v polovině 70. let poté, co kvůli neshodám v kapele opustil slavné Genesis, které v roce 1967 spoluzaložil. Jeho post pak převzal Phil Collins. Gabriel dal v té době přednost rodině a čerstvě narozené dceři, která v prvních měsících trpěla těžkou infekcí. Z Gabriela se stal táta na plný úvazek, stáhnul se do ústraní a věnoval se rodině.

V hlavě se mu však už rodil plán na sólovou dráhu, která ho dostala zpátky na hudební výsluní. Už jeho první sólový singl Solsbury Hill zaznamenal velký úspěch. Následovalo několik alb, které Gabriel odmítl pojmenovávat jinak než svým jménem. První skutečné jméno měla až deska So, s níž právě Gabriel do Prahy k jejímu 25letému výročí přijíždí a která obsahuje hity, jež sesadily ze špiček hitparád samotné Genesis.