Mirova árie vzala všem dech! Musel k tomu ale sebrat obrovský kus odvahy. Kvůli svým problémům s vyslovováním hlásek a koktáním už určitě schytal nejeden posměšek. On se ale nevzdal a šel si za svým snem.

Běžný hovor, který je pro běžného člověka hračka, stojí často Mira obrovské úsilí. Jakmile ale začne zpívat, jsou všechny problémy s řečí ty tam. To je pro něj ta nejlepší terapie.

Jeho životní příběh je velice dojemný. „Byly mi tři roky, když se na mě poprvé přijel podívat táta. Když se loučil, dostal jsem záchvat pláče. Neměl jsem dostatek kyslíku a maminka se mnou třásla, abych nabral dech. Od té doby zadrhávám,“ vysoukal ze sebe. Přesto se Miro snaží žít tak jako jeho vrstevníci. Studuje učitelství hudebního umění a zpěv.

"Byl jste ten nejlepší zpěvák, který tu kdy byl. Tohle si představuju pod slovem zázrak," nebál se říct Jaro Slávik. "Přijde mi prostě, že ten pánbůh někdy nemá smysl pro humor. Dá vám takhle krásnej a velikej hlas a tolik vám toho vezme. Děkuju, že jste přišel. Podle mě jste vítěz naší soutěže," dodala v slzách Lucie Bílá.