Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Baudyšův syn: Táta mámě prošustroval rodinnou vilu

Fotografie
 (Autor: internal)
Aktualizováno -
19. prosince 2018
00:00
Autor: Květa Kočová, ama - 
27. srpna 2010
05:01

Šlo jí jen o majetek! Z toho mnozí podezřívají vdovu po zemřelém exministru Antonínu Baudyšovi (†63) Pavlu Baudyšovou Jirků. Jak ale Blesk zjistil, Baudyš nezanechal žádný nemovitý majetek. Bydlel totiž v domě v Dobříši, který vždy patřil jeho druhé manželce. A naopak – rodinnou vilu, která patřila Zuzaně Baudyšové, její exmanžel »prošustroval« v podnikání.

Pavla Baudyšová Jirků odmítá, že by si exministra tři měsíce před úmrtím na rakovinu mozku vzala ze zištných důvodů: „Tyto myšlenky jsou naprosto scestné,“ řekla Blesku.

Rodinný dům byl ten tam

Naopak hořkost z 44letého manželství může v tomto ohledu vězet v Zuzaně Baudyšové. Kvůli němu totiž přišla o honosnou rodinnou vilu v Přezleticích. Když totiž její exmanžel skončil v politice, získal flek šéfa představenstva v lidovecké firmě Informex Group. Ta pracovala jako vymahačská firma pro Pozemkový fond, kde jedna ruka lidovcova druhou myla.

„Poté, co se táta podepsal jako ručitel svému šéfovi majetkem, který naše maminka získala jako restituci rodinného majetku, šla do prčic lukrativní práce i rodičovic čerstvý dům v Přezleticích,“ prozradil tátův hříšek Antonín Baudyš ml.

Z rodinné vily do řadového domku

Zatímco Zuzana Baudyšová se nad to zřejmě povznesla, protože nikdy nepřestala muže svého života milovat, s exministrem to bylo jiné. „Tátova hrdá povaha se těžko smiřovala s tím, že něco hodně zvojtil, sáhnout mámě na její majetek bez jejího vědomí nebyl dobrý nápad,“ popsal Baudyšův syn.

Po tomto krachu se pak Baudyšovi přestěhovali do řadového domku v Květnici, jehož majitelkou je Zuzana Baudyšová.

willi48 ( 20. prosince 2018 08:00 )

Ať je máma ráda, že ji táta - nejsrandovější ministr obrany a člověk politickým rozhledem nepolíbený - nezastřelil.

villon ( 19. prosince 2018 23:12 )

To je ten jak prostřelil to letadlo?

abstergo ( 28. srpna 2010 16:14 )

setug ( 27. srpna 2010 18:03 )

pomlouvání pana Baudyše st. Co vám ten člověk udělala? Tehdy to byl nejslušnější člověk v politice, také samozřemě meti dinosaury nevydržel.

gevi ( 27. srpna 2010 14:56 )

Zřejmě to myslíte tak, že horší už být nemůže, protože za čtyřicet let života ve falší prosyceném a fízly prolezlém nesvéprávném sovětském přívěsku dopadla morálka až na dno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa