Iveto, tyhle řádky si rozhodně přečti! Aby tě Shimi mediálně nezneužil dřív, než řekneš Heja, heja!

Co je to Shimi?

Když v roce 2000 neznámý umělec Jarek Šimek v anketě Slavík v kategorii zpěvák obsadil 5. místo, moderátor Leoš Mareš vyrazil na afterparty po přenose v tričku, kde zářil posměvačný nápis - Co je to Shimi? O rok později, když se Mareš stal Skokanem roku, přišel Jarek na večírek s nápisem na triko - Co je to Mareš?

Trapná hymna pro gaye!

Shimi, jež se nikdy netajil tím, že je gay, před dvěma lety pod pseudonymem Keraj Kemis (čteno pozpátku Jarek Šimek) potěšil své soukmenovce songy Jsem gay a Můj brácha je gay.

O kvalitách jednotlivých písniček nemá smysl se rozepisovat, svou cílovou skupinu si určitě našly. Bohužel ani tento pokus o upřímné přiznání orientace a zaplnění hluchého místa v českém showbyznysu nezabral.

Remix pro Katy Perry

Před rokem se Jarek zavřel do nahrávacího studia svého kamaráda DJ Luboše a společně se podíleli na výrobě remixu pro americkou hvězdu Katy Perry. Kde remix skončil, nikdo netuší, ale je stoprocentně jisté, že americká popová star s ním v žebříčcích hitparád nezabodovala.

Podivné přátelství se SuperStar Drdou

Poté, co Shimi společně s vítězem třetí řady SuperStar Zbyňkem Drdou zabodovali letos v únoru na festivalu Amberstar 2009, vyrazili opět spolu na hudební festival do italského Gargana. "Na festival v italském Garganu se já i Zbyněk velmi těšíme a rádi bychom opět ukázali, že i v Čechách se rodí dobří zpěváci," chvástal se Šimek.

Jak na festivalu Jarek nebo Zbyněk dopadli, se už nikdo nedozvěděl, ale historka, jak italský hrabě Domenico Shimiho oslovil s návrhem na spolupráci a seznámil ho s s pianistou a aranžérem Erose Ramazzottiho, obletěla svět.

Nechci být večírkový král!

I když je jen málo lidí na planetě, kteří si dobrovolně pustili Shimiho hudební výplod nebo by znali jeho tvář, sebevědomí mu rozhodně nechybí. „Víte, nerad bych byl spíš známý jako večírkový král, věčně nalitý, pod vlivem drog. Pro mě je důležité, aby byla vidět především moje práce a lidé věděli, že jsem dobrý zpěvák a ne ozdoba každého bujarého večírku. I když vím, že pro novináře tím pádem nejsem až tak zajímavý... Jiný ale už nebudu, pro mne bude vždy důležitější složit nějakou novou hezkou písničku."

Jestli už ani tahle slova Ivetě neotevřou oči, tak jí už zřejmě není pomoci.

Fotogalerie
3 fotografie