U katafalku se při smutečním obřadu vystřídalo při čestné stráži na čtyřicet umělců.

Nejdojemnější byl zvukový záznam Otomara Krejči ze 60. let, kde recituje báseň Františka Halase Já se tam vrátím. Životní partnerka zesnulého Marie Tomášová (80) při pohledu na tvář drahého muže na projekčním plátně nedokázala potlačit slzy. Dojati byli ostatně v divadle všichni. „Učil nás v roce 1957 na DAMU, byl to vynikající pedagog, dokázal předávat zkušenosti,“ řekl Blesku herec Antonín Hardt (74). Mezi další studenty patřil například Dalimil Klapka (76), Rudolf Jelínek (74), Lída Krajíčková (74), Karel Augusta (†63) a Jana Werichová (†45). „Scházeli jsme se s panem profesorem celých těch padesát let, s výjimkou jeho pobytu v Belgii, až do letoška,“ prozradil Hardt.

Fotogalerie
3 fotografie

„Navštěvovali jsme se v privátech, ale letos byla bohužel manželka Dalimila Klapky nemocná, tak setkání odpadlo. Krejča nikam do restaurace nechtěl, znervózňovalo ho, že špatně vidí,“ dodal herec.

Pohřbu se zúčastnil i jediný syn, Otomar Krejča mladší, kterého měl režisér s první manželkou Taťánou Libertinovou. Diváci ho znají z větší role Míši Borna ze seriálu Sňatky z rozumu a Zlá krev.