Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putinův tajný palác za 20 miliard: Stavba prý zdržela i olympiádu

Autor: max - 
10. října 2014
14:07

Nikdo se o něm neměl dozvědět. Vladimir Putin si své soukromí bedlivě střeží. Tohle tajemství ale neuhlídal. Ruský prezident si na břehu Černého moře nechal postavil luxusní sídlo. Palác za 20 miliard se třemi heliporty, sportovním centrem, soukromým divadlem a vlastním molem je podle posledních zpráv konečně dostavěný.

Z jedné strany palác chrání útes vystupující z Černého moře, z druhé strany vysoká zeď s masivními kovanými vraty s ruským zlatým orlem, bezpečnostní kamery, ostnaté dráty, ozbrojenci a neprostupný hustý les.

O stavbě, která roste bez povolení v chráněném území nedaleko černomořské Soči, se mluví už několik let. Stavba údajně honosného sídla začala údajně v roce 2006 a právě ona byla důvod, proč se zpožďovala dostavba olympijského parku.

Putinův majetek? 800 miliard korun!

Vladimir Putin odmítá všechna nařčení, že by se v politice obohatil a tvrdí, že za šéfování Kremlu bere zlomek toho, co jeho americký protějšek. Palác, na kterém pracovaly státní firmy, ale rostl nerušeně dál.

K utajovaní svého majetku má Putin důvod. Podle ruského podnikatele, který se před ruským režimem ukrývá v Evropě a byl jedním z nejbližších Putinových spolupracovníků, zaplatil prezident celý projekt z úplatků a krádeží. Přestože se cena sídla vyšplhala na více než 20 miliard korun, je to jen zlomek bohatství ruského prezidenta. Jeho celkový majetek odhadují znalci na 800 miliard korun. Ročně si přitom Putin vydělá "jen" 8,5 milionu.

Na Google mapách je těsně před palácem mapa rozmazaná, ale na internetu kolují detailní fotografie. Na Google mapách je těsně před palácem mapa rozmazaná, ale na internetu kolují detailní fotografie. | Archiv Blesku

Těsně před Putinovým palácem jsou mapy na Googlu rozmazané


Arany ( 20. ledna 2021 11:54 )

Ježišmarjá, co je to zase za nesmysl? Ostatní oligarchové například v USA, v Saudské Arábii, Emirátech mají jenom malé chaloupky. Živoří a jejich manželky nemají na kadeřníka. Mnozí z nich bydlí na Floridě ve stanech? To je oblbování horší jak v Rudém právu.

rudyptak48 ( 11. října 2014 10:55 )

jentakjen-vegeta... zřejmě si v životě hov-no dokázal a teď těma srač-kama chceš vymalovat tuto diskuzi. Když už hodnotíš nějaký článek, tak si jej nejdříve pozorně přečti. Asi nevíš co znamenají uvozovky v textu...že se vůbec divím, ty toho zřejmě neumíš víc než to.

japos22 ( 10. října 2014 21:44 )

V Česku se o to taky jeden snažil, teď už honí jen ramlice

.abcd.abcd. ( 10. října 2014 20:23 )

No a bude konečně v Evropě pořádek a Češi stojí opět na špatné straně. Sláva Putinovi. To se budu mít, až z vás udělá ušák Obama otroky a já si budu u Putina užívat v paláci u Černého moře.

zabibol ( 10. října 2014 20:16 )

Putler chce očividně překonat svého předchůdce Adolfa. Malý ruský mužíček má evidentně obrovské komplexy. Palác má bohužel z peněz nakradených při okupaci Ukrajiny.

Zobrazit celou diskusi